استرس و مديريت آن با ورزش |
---|
تعداد صفحات: 29 |
نوع فایل ضمیمه: word |
حجم فایل: 56 kb |
استرس و مديريت آن با ورزش
در این قسمت تحقیق با عنوان استرس و مديريت آن با ورزش به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
تعريف استرس
زيادهروي در هر چيزي ناسالم است! اين يک ضربالمثل قديمي آلماني است و براي استرس هم مطلا است، که در موارد مختلفي در زندگي فعلي ما جايگزاري شده است. آيا استرس هميشه در زندگي ما موجود نبوده است؟ اگر به تاريخ حيات نگاه کنيم، ديده ميشود که انسانها حتي زير فشار بيشتري هم بودهاند، اين فشار بيشتر در مورد ابقاء کردن، يعني بهدنبال تغذيه و دنبال تهيه مکان زندگي بوده که براي خود و همبستگان خود امکان سکونت برقرار کنند. از اين موارد ميتوان متوجه شد که استرس هميشه بخش مهمي در زندگي ما داشته، البته به انحاء مختلف.
استرس پاسخ بدن به محرکات دروني وبيروني است. عموم مردم تصور نادرستي از استرس دارند ، آنچه دراذهان جا افتاده ذهنيت منفي نسبت به استرس است . وقتي از افراد معني استرس پرسيده شود اکثراٌ از آن تنها بعنوان فشار روحي ياد مي کنند ، ولي درحقيقت استرس بخودي خود نه تنها براي انسان مضر نيست بلکه ضامن بقاي نسل بشر در طبيعت است . در واقع استرس بعنوان نگهباني است که ما را از خطرات اطراف آگاه و واکنش مناسب را از کورتکس مغز ما طلب مي کند. آنچه که ما را به يک برداشت منفي از استرس وا مي دارد نشانه هاي استرس است که در بدن ما ظاهر مي شود و تداوم اين نشانه ها ما را از لحاظ جسمي و روحي از پاي در مي آورد.
در واقع پاسخ ما به محرکات اطراف پاسخي مناسب نبوده و اين نشانه ها تداوم يافته اند. براي اينکه ما بتوانيم پاسخ مناسبي به استرس هاي دروني و بروني بدهيم ، ابتدا بايد بدانيم نشانه هاي ايجاد شده در اثر استرس چه هستند و بفهميم که اصلاٌ چرا اين نشانه ها در بدن ما ظاهر مي گردند، زماني دانش بشر فقط در حدي بود که بتواند احتياجات خود را براي ادامه بقا بدست آورد ، مکانيزمهاي دفاعي که خداوند در نهاد بشر قرار داده بود به همراه دانش اندکي که برحسب تجربه از آزمون و خطا بدست آورده بود به انسان کمک مي کرد تا به حيات خود در کره خاکي تداوم بخشد ، پاسخهايي که سيستم عصبي خودکار او به محيط اطراف مي داد به او کمک مي کرد تا به موقع خود را از خطر نجات دهد. تکانه هاي اطراف همانند سر و صدا ، گرما ، سرما و فشار ، و در مورد ورزش تشويق تماشاچيان ، فريادهاي مربي از خارج از زمين بازي ، شهرت بازيکن مقابل و….. باعث تحريک دستگاه عصبي خودکار شده و اين سيستم بصورت رفلکس باعث ترشح هورمون هاي استرس تحت نامهاي آدرنالين و نور آدرنالين از غده فوق کليوي مي گرديد ، بعد از چندين هزار سال از عمر بشر اين مکانيزمهاي پاسخ دهي تغييري پيدا نکرده است . آدرنالين و نورآدرنالين هورمون هايي هستند که در ارگانهاي مختلف بدن اثرات گوناگوني را ايجاد مي کنند. اين اثرات به گونه اي هستند که انسان را دربرابر خطرات ناخواسته حفظ کند. نمونه هايي از اين تأثيرات به قرارزير مي باشد:
- مردمک چشم باز مي شود ( علت اين واکنش بيشتر شدن ميدان ديد براي شناسايي بهتر راه هاي فرار است)
- پوست ( جريان خون به پوست کم شده تا صرف ارگان هاي حياتي ديگر شود از طرفي با کاهش جريان خون به پوست در صورت جراحت ناشي از ضربه و يا حمله حيوانات وحشي خون کمتري از دست خواهد رفت )
- قلب و ريه ( جريان خون به قلب و ريه افزايش مي يابد تا بدن ذخيره بهتري براي فرار از موقعيت خطرناک داشته باشد )
- تعريق ( عرق کردن با گرماي ناشي از فعاليت بدن مقابله مي کند و درجه حرارت بدن را پايين مي آورد)
فهرستی از عناوین این تحقیق در زیر آمده است:
- تعريف استرس
- تعاريف رسمي استرس
- استرس بعنوان عامل استرس زا
- استرس به عنوان ناراحتي
- استرس به عنوان يک پاسخ بيولوژيکي
- استرس مزمن
- درمان طبيعي استرس
- ورزش
- تغذيه مناسب
- تنظيم خواب
- استرس در ورزش
- تئوري هاي مطرح در مورد نقش ورزش در کاهش استرس
- سم زدايي ترکيبات زايد به دنبال استرس
- افزايش اعتماد به نفس و باور مثبت از خود
- خلوت گزيني متناوب و خويشتن نگري
- کاهش انقباض زياد عضلاني
- هورمون هاي دروني آرامبخش
- افزايش آگاهي از شرايط بدن خون
- بهبود شرايط خواب و استراحت
- مديريت استرس در ورزش
- مديريت استرس
- چه نوع ورزشي مفيد است؟
- چه مقدار ورزش لازم است؟
- هدف اصلي در ورزش و پيامدهاي آن بر استرس
- تمريناتي که استرس را کاهش ميدهند
- نكات مهم
- توصيه هاي کلي
- منابع
استرس و مديريت آن با ورزش |
---|
تعداد صفحات: 29 |
نوع فایل ضمیمه: word |
حجم فایل: 56 kb |