تحقیق بررسی پیل های سوختی | |
تعداد صفحات | ۶۳ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۷۶ kb |
تحقیق مطالعه نرخ ارز و آثار و تبعات آن بر بخش های اقتصادی
در این قسمت تحقیق مطالعه نرخ ارز و آثار و تبعات آن بر بخش های اقتصادی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
به عقیده بسیاری از اقتصاددانان متغیر نرخ ارز به واسطه واکنش هایی که در داخل و خارج از مرزهای اقتصادی یک کشور بر می انگیزد، مهمترین متغیر قیمتی در اقتصاد است و تنظیم صحیح آن در قالب یک نظام ارزی صحیح و منطقی می تواند بسیار راهگشا و اثرگذار باشد. با توجه به توضیحات مطروح مطالعات انجام شده در قالب مقاله، گزارش، طرح تحقیقاتی، پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری در اقتصاد ایران و اقتصاد بین الملل به حدی صورت گرفته، که می توان عنوان نمود، این حوزه از اقتصاد به بلوغ علمی خود رسیده است.
بر این اساس مرکز آموزش و برنامه ریزی دیوان محاسبات کشور، مطالعه ای کتابخانه ای را در دستور کار قرار داده و با دسته بندی موضوعات و استفاده از نتیجه گیری ها و توصیه های سیاستی برترین مطالعات صورت گرفته، به ارائه راهکارهایی کلان پرداخته است. ضمناً فهرست فعالیت های علمی در زمینه نرخ ارز در پیوست ضمیمه درج شده است تا پژوهشگران علاقه مند بتوانند در اسرع وقت به این متون دسترسی یابند.
نظام ها و نظریه های تعیین نرخ ارز
۱- نظامهای مختلف ارزی
با توجه به تغییرات بهوجود آمده درخصوص پشتوانه پول و چگونگی مبادلات بینالمللی با ارزهای متفاوت، کشورهای مختلف جهان هریک نظام ارز خاص خود را انتخاب کردند. در ادامه به توضیح مختصر نظامهای مختلف ارزی و مزیتها و نواقص هر یک میپردازیم.
۱-۱-۱٫ نظام ارز شناور
در چارچوب این نظام که بیشتر به وسیله کشورهای توسعه یافته انتخاب شده است، نرخهای ارز میتوانند بهطور آزاد نوسان داشته باشند و مقادیر تعادلی آنها فقط بهوسیله نیروهای بازار تعیین میشو. نظام شناور ارز حالتی افراطی است که در آن بانکهای مرکزی در بازار ارز دخالت نمیکنند و در واقع تسویه بازار ارز براساس عوامل بازار است. به عبارت دیگر براساس این نظام، قیمت ريالی یک نرخ ارز کاملاً شبیه قیمت یک کالا بوده که از برخورد منحنیهای عرضه و تقاضا آن ارز، بهدست میآید.
در طرف تقاضا یکی از دلایل اصلی که اشخاص متقاضی ارز هستند، خرید کالا و خدمات از کشور دیگر یا ارسال مستقیم به خارج است. دومین دلیل خرید داراییهای مالی در یک کشور به واسطه تمایل به افتتاح حساب بانکی خارجی، خرید سهام یا اوراق قرضه خارجی یا کسب مالکیت مستقیم سرمایه فیزیکی است.
در نهایت دلیل سوم تقاضای ارز اجتناب از زیان یا کسب سود است که میتواند به تغییرات نرخ ارز منجر شود. افرادی که فکر میکنند ارزش پول خارجی در آینده افزایش خواهد یافت به امید کسب سود به خرید ارز و فروش آن در قیمتهای بالاتر در دورههای آتی میپردازند. این عملیات ریسکپذیر، سوداگری ارز نامیده میشود.
عوامل عرضه ارز برای یک کشور میتواند از صادرات کالا و خدمات، دریافت کمکهای خارجی بلاعوض، سرمایهگذاری خارجیان از جمله خرید اوراق قرضه کشور آنها و عملیات سوداگری و خرید و فروش تأمینی خارجی ایجاد شود.
از مزایای این نظام میتوان به شفاف شدن اطلاعات اقتصادی به ویژه برای جهتدهی و سیاستگذاری در بخش تجارت خارجی، انعکاس آخرین تغییرات مزیتهای نسبی، ایجاد حفاظ و حاشیه امنیت در مقابل انتقال آثار شوکهای خارجی به اقتصاد داخلی و حفظ استقلال عمل در سیاستگذاری پولی ومالی اشاره کرد. با وجود مزایایی که ذکر شده، این نظام در مواردی سبب بروز ناپایداری در نرخ ارز میشود که میتوانـد فعـالان اقتصادی را در تصمیمگیریها و سرمایهگذاریها با مشکل روبرو کند. همچنین میتوان به تشدید بورسبازی در این بازار اشاره کرد که یکی از معایب اصلی آن است.
نظام نرخ ارز ثابت
در نظام نرخ ارز ثابت مقامات پولی کشورها سعی میکنند تا با مداخله در بازار ارز، نرخ ارز تعیین شده را ثابت نگاه دارند. حال اگر افزایش تقاضا برای پول خارجی منجر به افزایش نرخ ارز به حدی فرارتر از مقدار اعلام شده شود، مقامات پولی با دخالت در بازار و عرضه ارز به حفظ نرخ اعلام شده اقدام میکند چنانچه بنابه دلایلی مانند افزایش قابل ملاحظه صادرات کشور و به دنبال آن افزایش عرض ارز، نرخ ارز کاهش باید مقامات پولی با ورود به بازار و خرید ارز نرخ آن را تا حد تعیین شده افزایش میدهد.
مزیت اصلی این نظام، ایجاد ثبات در نرخ ارز است که با توجه به تأثیر بالای ارز بر اکثر متغیرهای اقتصادی میتواند سبب ایجاد ثبات اقتصادی شود.
فهرست مطالب
- مقدمه
- نظام ها و نظریه های تعیین نرخ ارز
- نظامهای مختلف ارزی
- نظام ارز شناور
- نظام نرخ ارز ثابت
- نظام نرخ ارز میخکوب قابل تعدیل
- نظام نرخ ارز میخکوب خزنده
- نظام نرخ ارز شناور مدیریت شده
- نظریههای مختلف تعیین نرخ ارز
- رهیافت تجاری یا رویکرد کششها
- نظریه برابری قدرت خرید
- رویکرد پولی
- رویکرد تراز موجودی اوراق بهادار
- پیشینه نرخ ارز در ایران
- محورهای مورد بررسی
- جمع بندی و نتیجه گیری
- پیوست
تحقیق بررسی پیل های سوختی | |
تعداد صفحات | ۶۳ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۷۶ kb |
کاربر گرامی، بلافاصله پس از خرید این پروژه، لینک دانلود آن برای شما فعال می شود. لینک دانلود پروژه به ایمیل شما هم ارسال می شود و با یک کلیک می توانید پروژه خود را دانلود نمایید.