ریزپوشانی پروبیوتیک ها با روش امولسیون در تولید نان پروبیوتیک | |
تعداد صفحات | ۲۳ |
نوع فایل | Powerpoint |
حجم فایل | ۷۱۰ kb |
ریزپوشانی پروبیوتیک ها با روش امولسیون در تولید نان پروبیوتیک
در این قسمت پاورپوینت ریزپوشانی پروبیوتیک ها با روش امولسیون در تولید نان پروبیوتیک برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پاورپوینت در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
بر اساس تعریف ارائه شده از سوي سازمان بهداشت جهانی WHO و سازمان غذا و کشاورزي پروبیوتیک ها میکروارگانیسم هاي زنده اي هستند که در صورتی که به میزان کافی وارد بدن شوند؛ تأثیرات مفیدي بر سلامت مصرف کنندگان اعمال می نمایند که می توان به کاهش کلسترول خون، بهبود تحمل لاکتوز، پیشگیري از بروز سرطان، تقویت سیستم ایمنی، بهبود فلور میکروبی و بی نظمی هاي دستگاه گوارش اشاره نمود. غلات، معمولاً سوبستراهاي مناسبی براي رشد پروبیوتیک هایی با منشا انسانی هستند و در مقایسه با شیر، میزان بیشتري ویتامین هاي ضروري، فیبر رژیمی، مواد معدنی مانند فسفر دارند. از پروبیوتیک ها در تولید پاستاي فراسودمند استفاده شده است.
رشد خوب پروبیوتیک ها در غلات نشان می دهد تلفیق سویه هاي پروبیوتیک با منشا انسانی در غلات تحت شرایط کنترل شده، غذاهاي تخمیري با ویژگی هاي مطلوب فراهم می کند
از آنجایی که نان در اقصی نقاط دنیا، مصرف کنندگان بسیاري دارد؛ وجود باکتري هاي پروبیوتیک در آن می تواند بر بهره مندي افراد مختلف جامعه، از اثرات سلامت بخش این باکتري ها بیفزاید. در تحقیق حاضر، از نان به عنوان بستر انتقال دهنده پروبیوتیک ها به بدن استفاده شده و سعی بر آن است با استفاده از تکنیک ریزپوشانی با روش امولسیون، تعداد باکتري هاي زنده پس از فرآیند پخت، به تعداد لازم براي ایجاد خواص پروبیوتیک در نان، حفظ شوند.
مواد و روش ها
فعال سازي و آماده سازي کشت میکروبی
میکروارگانیسم به کار رفته در این پژوهش، باکتري پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 بود
پس از فعال سازي کشت میکروبی، از لوله هاي حاوي میکروب فعال، مقدار ۲ درصد به ۲۵۰ میلی لیتر محیط کشت MRS مایع استریل تلقیح شد و ۱۸ ساعت در دماي ۳۷ درجه سانتی گراد در شرایط بی هوازي گرمخانه گذاري گردید . پس از گذشت ۱۸ ساعت، رسوب میکروبی با استفاده از سانتریفیوژ (سیگما، آمریکا) با جدا و دو بار با سرم فیزیولوژي ۰٫۹ درصد استریل با دما، سرعت و زمان ذکر شده در قبل شستشو داده شد و در پایان با ۱۰ میلی لیتر سرم فیزیولوژي، رقیق گردید تا به صورت سوسپانسیون در آید.
ریزپوشانی
ریزپوشانی باکتري لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 بر اساس روش امولسیون انجام شده است.
به این منظور ۱۰ میلی لیتر از سوسپانسیون تهیه شده در مرحله قبل (با شمارش میکروبی ۱۰ سیکل لگارتیمی)، به ۵۰ میلی لیتر محلول استریل، حاوي غلظت هاي مختلف آلژینات سدیم (فلوکابیوکمیک، آلمان) و نشاسته ذرت (پارس استا، ایران) اضافه شد. این مخلوط، با استفاده از یک سرنگ استریل (لیفن، چین ) در شرایط استریل، به صورت قطره قطره به ۲۵۰ میلی لیتر روغن آفتابگردان (فامیلا، ایران) حاوي ۰٫۰۲ درصد توئین ۸۰ (مرك، آلمان)، اضافه گردید.
به منظور تشکیل امولسیونی از نوع آب در روغن با بافت یکنواخت، مخلوط حاصل به مدت ۲۰ دقیقه روي همزن مغناطیسی دیجیتال (فن آزما گستر، ایران ) با سرعت rpm 200 قرار گرفت تا دو فاز آلی و آبی آن کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند.
ریزپوشانی پروبیوتیک ها با روش امولسیون در تولید نان پروبیوتیک | |
تعداد صفحات | ۲۳ |
نوع فایل | Powerpoint |
حجم فایل | ۷۱۰ kb |