مدلسازي رياضي فرايند خشککردن برشهاي نازک پرتقال والنسيا | |
تعداد صفحات | ۱۱۲ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۲٫۵۲ Mb |
مدلسازي رياضي فرايند خشککردن برشهاي نازک پرتقال والنسيا
در این قسمت پروژه با موضوع مدلسازي رياضي فرايند خشککردن برشهاي نازک پرتقال والنسيا به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
چکیده
در اين مطالعه، رفتار خشک شدن ورقه هاي نازک پرتقال در خشک کن لايه نازک آزمايشگاهي بر اساس مدل هاي رياضي خشک شدن مورد استفاده در منابع مورد بررسي قرار گرفت. آزمايش ها در پنج سطح دمايي ۴۰، ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ درجه سلسيوس و دو ضخامت ۳ و ۶ ميليمتر و دو سرعت هواي ۵/۰ و ۵/۱ متر بر ثانيه با سه تکرار انجام گرفت.
۲ مدل رياضي خشک شدن بر داده هاي آزمايشگاهي برازش داده شد. ثابت ها و ضرايت مدل ها با هم مقايسه شدند. اثرات دماي هواي خشک کن به روش رگرسيون غيرخطي مورد ارزيابي قرار گرفت. تمام مدل هاي رياضي خشک شدن بر اساس سه شاخص آماري ضريب تعيين (R^2)، مربع کاي (χ^۲)، و ريشه متوسط مربع خطاي داده ها (RMSE) با هم مقايسه شدند.
طبق نتايج به دست آمده مدل ميديلي و همکاران منحني سينتيک خشک شدن ورقه نازک پرتقال را نسبت به مدل هاي ديگر بهتر برآورد کرد. آزمايش خشک کردن توده بستر نازک پرتقال در مرحله نرخ کاهنده خشک شدن بود. براي توضيح انتقال رطوبت از لايه هاي نازک پرتقال، مدل فيک پخش مورد استفاده قرار گرفت.
نتايج نشان داد مقدار ضريب پخش موثر در نمونه هاي خشک شده در دماهاي بين ۴۰ تا ۸۰ درجه سلسيوس، از ۹-۱۰×۰۴/۸ تا m2/s 8-10×۶۴/۷ تغيير مي کند. با استفاده از رابطه آرنيوس انرژي لازم براي فعالسازي از ۲۱/۲۴ تا KJ/mol 46/39 و ثابت ضريب پخش از ۵-۱۰×۶۰/۹ تا m2/s 05333/0 به دست آمد، که نشان دهنده اثر دماي هواي خشک کن، ضخامت لايه ها و سرعت هوا روي پديده پخش مي باشد.
از شبکه عصبي مصنوعي نيز براي شبيه سازي رفتار خشک شدن ورقه هاي نازک پرتقال استفاده شد ورودي شبکه عبارت از زمان خشک کردن، دما و سرعت هواي خشک کن و ضخامت ورقه پرتقال و خروجي شبکه نسبت رطوبت بود. از شبکه هاي پس انتشار پيشخور با توپولوزي ۱-۸-۴، ۱-۴-۴-۴ و ۱-۳-۳-۳-۴ با الگوريتم آموزش لونبرگ – مارکوارت به ترتيب بهترين توپوگرافي هاي شبکه بودند که با ضرايب تعيين ۹۹۸۲۴۵/۰، ۹۹۷۸۷۵۰/۰ و ۹۹۷۱۸۶/۰ داده هاي آزمايشي را پيش بيني نمودند. الگوريتم مومنتم نيز با توپوگرافي هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت که نتيجه قابل توجه اي به دست نيامد.
فهرست مطالب این پروژه در زیر نشان داده شده است:
فصل اول
مقدمه
بيان مساله
اهميت و ضرورت
اهداف پژوهش
فرضيه و سؤال پژوهش
روش پژوهش
واژه ها و اصطلاحات مفهومي پژوهش
فصل دوم
مقدمه
پيشينه تاريخي پرتقال والنسيا
تارخچه خشک کردن
ترکيبات شيميايي پرتقال والنسيا
مواد تشکيل دهنده پرتقال والنسيا
اصول خشک کردن
همدماي جذب و دفع براي مواد و ترکيبات غذايي
تغييرات کيفي مواد غذايي در فرآيند خشک کردن
اثرات خشککردن بر ويژگيهاي فيزيکي و بافت محصول
اثرات خشککردن بر ويژگيهاي شيميايي مواد غذايي
برآورد سرعت هاي خشک شدن و منحني هاي سرعت خشک شدن
خشک کن ها و محاسبات آنها
خشک کن هاي معمول در خشک کردن مواد غذاي
خشک کن بستر سيال
خشک کن انجمادي
خشک کن بادي
خشک کن استوانه اي
خشک کن افشانه اي
روش هاي نوين خشک کردن
خشک کردن با امواج ماکرويو
خشک کردن صوتي
خشک کردن با پرتو مادون قرمز
خشک کردن با بخار داغ
روش ها و تجهيزات بررسي سينتيك خشك كردن
توصيف دستگاه اندازه گيري
آزمايشات خشك كردن
روش هاي بررسي با پارامتر هاي توزيعي
مروري بر مطالعات انجام شده
فصل سوم
مقدمه
روش تهيه نمونه
رقم مورد آزمايش
رطوبت اوليه
خشک کن مورد استفاده
روش برازش داده ها با مدل هاي تجربي و نيمه تجربي
مدلسازي رياضي منحني خشکشدن
محاسبه نسبت رطوبت
مدل سازي رياضي
محاسبه ضريب نفوذ موثر
جزيه و تحليل آماري
فصل چهارم
مقدمه
سينتيک مدل هاي خشک شدن
انتخاب مدل
بررسي سنيتيک خشک کردن
تاثير دماي هواي خشک کن بر محتواي رطوبت برش هاي پرتقال
تاثير دماي هواي خشک کن بر نرخ خشک کردن
محاسبه نفوذ موثر رطوبت
محاسبه انرژي فعالسازي
اثر توأم دما و ضخامت خشک کردن بر مقدار رطوبت تعادلي
بهينه سازي فرآيند خشک کردن
فصل پنجم
مقدمه
نتيجه گيري کلي
پيشنهادات
منابع و مواخذ
مدلسازي رياضي فرايند خشککردن برشهاي نازک پرتقال والنسيا | |
تعداد صفحات | ۱۱۲ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۲٫۵۲ Mb |