مطالعه ریز ساختار و خواص مکانيکي آلياژهاي ترموپلاستيک الاستومر پلي يورتان و پلي استايرين | |
تعداد صفحات | ۱۱۸ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۳٫۱۷ Mb |
مطالعه ریز ساختار و خواص مکانيکي آلياژ ها ي ترموپلاستيک الاستومر پلي يورتان و پلي استايرين
در این قسمت پروژه با موضوع مطالعه ریز ساختار و خواص مکانيکي آلياژ ها ي ترموپلاستيک الاستومر پلي يورتان و پلي استايرين به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
چکیده
در صنایع پلیمری به منظور بالابردن خواص مکانیکی پلیمرها از روش های مختلفی استفاده می شود. یکی از این روش ها، آلیاژ سازی پلیمر های شکننده با یک جز لاستیکی می باشد. در این پروژه تلاش گردید تا خواص مکانیکی ضعیف پلی استایرن (شکنندگی) از طریق افزودن ترموپلاستیک الاستومر پلی یورتان بهبود یابد. برای نیل به این هدف، از اختلاط مذاب ۱۰ تا ۵۰ درصد وزنی ترموپلاستیک الاستومر پلی یورتان با زمینه پلی استایرین و دستگاه های اکسترودردو پیچه و مخلوط کن داخلی استفاده شد.
همچنین برای ایجاد مورفولوژی ماتریس-قطره و کامپوزیت- قطره، روش های متفاوت اختلاط اعم از یک و دو مرحله ای مورد استفاده قرار گرفت. برای بررسی و تعیین خواص آلیاژ های تهیه شده، از آزمون های کشش، ضربه، آنالیز دینامیکی مکانیکی، کالریمتری روبشی تفاضلی و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی و … استفاده شد. بررسی عکس های گرفته شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که در تمامی آلیاژها، فاز پلی یورتان در داخل زمینه پلی استایرینبه صورت ذرات مجزا قرار گرفته و با افزایش ترکیب درصد پلی یورتان، اندازه فاز متفرق افزایش می یابد.
همچنین اندازه قطرات پلی یورتان در نمونه های با ترکیب درصد مشابه ولی تهیه شده با روش دو مرحله ای، بزرگتر از نمونه های تولید شده با روش تک مرحله ای می باشد، که این امر می تواند بر اثر جایگیری قسمتی از پلی استایرین در داخل ذرات لاستیکی باشد. نمودار های آنالیز دینامیکی- مکانیکی نیز ناسازگاری دو جز آلیاژ را با نشان دادن دو دمای انتقال شیشه ای مربوط به دو جزئ آلیاژ تایید نمود. از طرف دیگر، کاهش دمای انتقال شیشه ای فاز پلی استایرنی که با افزایش درصد پلی یورتان در آلیاژ ها صورت گرفت، نشانگر برهمکنش جزیی اجزا آلیاژ در طی فرایند اختلاط مذابمی باشد.
آزمون کشش افزایش چشمگیر درصد ازدیاد طول تا پارگی آلیاژها نسبت به پلی استایرین خالص را نشان داد، به طوری که با افزایش در صد فاز لاستیکی از ۱۰ تا ۵۰ در صد وزنی، ازدیاد طول نمونه ها از ۱ % به ۸۱ % رسید. نتایج آزمون مقاومت ضربه نشان داد که با افزایش ترکیب درصد پلی یورتان، مقاومت ضربه آلیاژها افزایش می یابد. این افزایش، تا ۲۰ % وزنی پلی یورتان باشیب ملایمی انجام شده ولی با استفاده از بیش از ۳۰ درصد پلی یورتان، با شیب تند تری ادامه می یابد.
همچنین مشخص شد که مقاومت ضربه نمونه های تهیه شده با روش فرآیند دو مرحله ای در مخلوط کن داخلی، در تمامی نمونه ها،بالاتر از روش تک مرحله ای می باشد. این امر به محبوس شدنبخشی از ماتریس پلی استایرنی درون قطرات لاستیکی پلی یورتان و کاهش درصد حجمی ظاهری فاز شکننده نسبت داده شد.بالاخره مقایسه نتایج میکروسکوپ الکترونی و مقاومت ضربه آلیاژها نشان داد که اندازه ذرات بحرانی برای دستیابی به چقرمگی بالا در این سامانه در حدود یک میکرومتر می باشد.
فهرست مطالب این پروژه در زیر نشان داده شده است:
آلیاژهای پلیمری
سازوکارهای چقرمگي
ترکيب سازوکارهای مختلف
بررسي نظريه هاي چقرمگي پلاستيك ها
دما
سرعت تغییر فرم
سطح تنش سه بعدی و بزرگی تنش
حجم ذرات لاستیکی
پخش ذرات لاستیکی در زمینه پلیمر شیشه ای
ارتباط فاصله بين ذره اي دما كرنش در انتقال شكننده چقرمه مخلوطهاي پليمري
تاثير زمینه پلیمری بر انتقال شكننده چقرمه در پليمرهاي چقرمه شده توسط ذرات
ترموپلاستیک الاستومر پلی یورتان
.دی ایزوسیانات ها
دی ایزوسیآنات های تشکیل دهنده پلی اورتان به دو دسته تقسیم می شوند
.دی ال های بلند زنجیر
پلی استرها
پلی کاپرولاکتام ها
پلی اترها
پلی کربنات ها
بسط دهنده های زنجیر
مقایسه انواع پلی یورتان ها
پلی اورتان های پلی استر ، پلی کاپرولاکتان و پلی اتری
خواص و مورفولوژی ترموپلاستیک الاستومرهای پلی یورتان
مقاومت سایشی بسیار بالا
عملکرد خوب در دماهای پایین
خواص مکانیکی همراه با رفتار لاستیکی
استجکام برشی خوب
شفافیت
مقاومت در برابر روغن ها
پلی استایرن
تولید پلی استایرن
فرآیند تعلیقی
خواص شیمیایی
فرآیند کردن و استفاده ها
مروری بر مطالعات گذشته بر روی آلیاژTPU/PS
تجهیزات وآزمون ها
آزمون دینامیکیمکانیکی
بررسی مورفولوژیکی
آزمون DSC
اندازه گیری چگالی
نتایج
مورفولوژی کامپوزیت قطره
آزمون سختی
آزمون نقطه نرمی وایکات
نتیجه گیری
مطالعه ریز ساختار و خواص مکانيکي آلياژهاي ترموپلاستيک الاستومر پلي يورتان و پلي استايرين | |
تعداد صفحات | ۱۱۸ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۳٫۱۷ Mb |