معرفي و مقايسه عملكرد بيوراكتورهاي مختلف در تصفيه پسابهاي صنعتي | |
تعداد صفحات | ۸۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۴٫۷۵ Mb |
معرفي و مقايسه عملكرد بيوراكتورهاي مختلف در تصفيه پسابهاي صنعتي
در این قسمت پروژه با موضوع معرفي و مقايسه عملكرد بيوراكتورهاي مختلف در تصفيه پسابهاي صنعتي به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
چکیده
با توجه به رشد سريع جمعيت همراه با توسعه صنعتي و اقتصادي، مشكلات زيادي در زمينه كمبود آب و آلودگي محيط زيست به وجود آمده است. در اين راستا همه كشورهاي دنيا متعهد گرديدهاند كه در حفظ محيط زيست از جمله حفظ منابع آبي تلاش كنند. به همين جهت روشهاي نوين تصفيه فاضلاب روز به روز در حال گسترش است و محققين در جهت افزايش كارايي هر چه بيشتر روشهاي پيشين تلاش ميكنند. يكي از موارديكه در اين زمينه بهشدت مورد توجه قرارگرفته فرآيند تصفيه بيولوژيكي است كه با توجه به نحوه عملكرد نسبت به ساير روشها مشكلات كمتري دارد و به استانداردهاي زيست محيطي نزديكتر است. در اين مجموعه گردآوري شده، اهميت وضرورت تصفيه پسابهاي صنعتي، اصول و مباني تصفيه آنها، روشهاي نوين به كارگرفته شده در اين زمينه و به طور خاص سيستم راكتور بيوفيلم بستر متحرک (MBBR)، بررسي شده است. در نهايت بررسيها و مطالعات انجام شده نشان ميدهد كه تكنولوژي MBBR به دليل پايين بودن هزينه سرمايهگذاري، عمليات و نگهداري، انعطافپذيري در طراحي، ساخت و دسترسي آسان به تجهيزات مورد نياز، جهت انجام عمليات تصفيه بيولوژيكي بسيار مناسب و مقرونبهصرفه ميباشد. لذا با توجه به قابليتها و مزاياي ذكر شده اين سيستم، پيشنهاد ميشود در تحقيقات آتي جهت توسعه و پيشرفت واحدهاي تصفيه مورد توجه ويژه قرار بگيرد.
افزايش جمعيت توام با توسعه صنعتي و اقتصادي دنيا در قرن اخير، مشكلات زيادي را براي زندگي بشر به وجود آورده كه از آن جمله ميتوان به آلودگي محيط زيست اشاره نمود. آلودگي در ابعاد مختلف خود نه تنها امكان زندگي در محيطي سالم را براي بشر محدود نموده، بلكه با تغييرات عمقي كه در وضعيت آب وهوا پديد آورده استمرار و موجوديت حيات بر روي زمين را زير سوال برده است.
در دو دهه گذشته به حفظ محيط زيست و جلوگيري از تخريب آن توجه زيادي شدهاست. كنفرانس استكهلم در سال ۱۹۷۲ آلودگي و تخريب محيط زيست را بزرگترين خطري كه جامعه بشري را تهديد مي نمايد معرفي نمود. در كنفرانس UNCED كه در سال ۱۹۹۲ و ۲۰ سال پس از كنفرانس استكهلم تشكيل و به نام “كنفرانس زمين” معروف گرديد، تقريباً همه كشورهاي دنيا متعهد گرديدند كه در حفظ محيط زيست بهطور جدي تلاش و اين كره خاكي را براي نسلهاي آينده حفظ نمايند. از جمله اين تعهدات، حفظ منابع آبي و احداث تصفيهخانههاي فاضلاب براي تصفيه آبهاي آلوده ميباشد كه طي يك برنامه زمانبندي شده در طول زمان معيني بايد اجرا گردد.
آلودگي آب علاوه بر اينكه باعث نشر بسياري از بيماريهاي مختلف ميشود، سلامت و كيفيت منابع محدود آب تميز را نيز تحت تاثير قرار داده و در دراز مدت صدمات زيادي را بر پيكره اقتصادي و اجتماعي جامعه وارد ميسازد.در مقابل، با استفاده از روشهاي مناسب تصفيه فاضلابها نه تنها ميتوان بهداشت جامعه را بهبود بخشيد، بلكه با بازيابي پساب تصفيه شده و مصرف مجدد آن، پارهاي از بيآبيها نيز جبران ميگردد.
به طورکلی زدودن و حذف آلودگيهاي مايع و جامد ناشي از فعاليتهای روزمره انسان تا اوايل اين قرن همواره به طبيعت واگذار ميگرديد ولي به علت ازدياد كيفيت و افزايش كميت اين آلودگيها ديگر نميتوان از طبيعت انتظار اين امر را داشت و بايد با به وجود آوردن سيستمهاي لازم، سرعت اين فعل و انفعالات طبيعي را چند برابر نمود.
از اين جهت، بازيافت فاضلابها و پسابهاي صنعتي تصفيه شده، به خصوص در كشورهايي كه دچار كمآبي يا بيآبي هستند اهميت خاصي پيدا نموده است، اين روش در حال حاضر در ايران نيز مورد توجه قرارگرفته و بسياري از صنايع كشور در بازيابي پسابهاي صنعتي به منظور افزايش توليد و ايجاد شرايط و فضاي توسعه اقدام مينمايند. در این زمینه يكي از اركان مهم توسعه پايدار در بخش صنعت، جلوگيري از آلودگيهاي ناشي از فعاليتهاي صنعتي (به خصوص فاضلابهاي صنعتي) و تصفيه فاضلابها با روشهاي مناسب و با استانداردهاي قابل قبول در جهت استفاده مجدد و بازيافت آب است که منجر به بررسی روشهای مختلف تصفیه و انتخاب رویکرد آینده استفاده از میکروارگانیزمها برای حذف و کاهش مواد آلاینده با هدف نهایی تبدیل بیولوژیکی مواد آلی در فاضلاب به توده سلولی و انواع محصولات گازی شکل شد.
این تحقیق در ۵ فصل مشتمل بر مقدمه، معرفی کلیات مربوط به پسابهای صنعتی و تعاریف لازم، بررسی چگونگی عملکرد انواع راکتورهای بیولوژیکی و امکان کاربرد آنها در صنایع مختلف، بحث و نتیجهگیری که به مقایسه انواع روشهای بیولوژیکی تصفیه پساب و در نهايت انتخاب سیستمهای برتر MBR و MBBR بر اساس مطالعات انجام شده در زمینه پايين بودن هزينه سرمايهگذاري، عمليات و نگهداري، انعطافپذيري در طراحي و ساخت و دسترسي آسان به تجهيزات مورد نياز جهت انجام عمليات تصفيه بيولوژيكي به خصوص در راکتور MBBR میپردازد و نیز با معرفی مراجع و مآخذ بهکار گرفته شده، به شناخت هر چه بیشتر روشهای موجود با توجه به قابليتها و مزاياي ذكر شده هرسيستم، کمک کرده و پيشنهاد ميکند روشهای بیولوژیک منتخب در تحقيقات آتي جهت توسعه و پيشرفت واحدهاي تصفيه مورد توجه ويژه قرار گيرند.
فهرستی از عناوین این پروژه در زیر آمده است:
- اهميت تصفيه پسابهاي صنعتي
- فصل۲
- پسابهای صنعتي
- تعريف فاضلاب و پساب صنعتي
- دستهبندي پساب از نظر نوع آلودگي
- آلودگيهاي فيزيكي
- درجه حرارت آب
- مواد معلق و شناور و كدورت
- آلودگيهاي شيميايي (مواد محلول)
- آلودگيهاي آلي (ارگانيك)
- اكسيژن مورد نياز تئوري
- اكسيژن مورد نياز شيميايي
- اكسيژن مورد نياز بيوشيميايي
- كربن آلي
- اثرات زيستمحيطي انواع آلايندهها
- آلودگيهاي معدني
- آلودگيهاي آلي (ارگانيك)
- ساير آلودگيها
- روشهاي مختلف در تصفيه پسابهاي صنعتي
- تصفیه بیولوژیکی
- باکتریولوژی آب و فاضلاب
- باکتریها
- ویروسها
- جلبکها
- پروتوزوئرها
- موجودات بزرگتر
- فصل۳
- بررسي عملكرد انواع راكتورهاي بيولوژيكي در تصفيه پسابهاي صنعتي
- راكتورهاي نوع رشد معلق (شناور)
- فرآيند لجن فعال
- عوامل مهم و تعیینکننده در فرایند لجن فعال
- تحقيقات انجام شده سيستم لجن فعال
- لاگونهاي هوادهي شده
- استخرهای فاکولتاتیو و یا مختلط (اختیاری)
- استخرهای مجهز به هواده (استخرهای هوازی)
- استخرهای غیرهوازی
- تحقیقات انجام شده در لاگونها
- راكتورهاي مرحله اي ناپيوسته
- مزایای سیستم SBR
- معایب سیستم SBR
- تحقیقات انجام شده در سیستم SBR
- بیوراکتورهای غشایی
- تحقیقات انجام شده در سیستم MBR
- راكتورهاي رشد بيوفيلمي
- راکتور بیوفیلم بستر ثابت
- تحقیقات انجام شده روی راکتورهای بیوفیلم بستر ثابت
- دیسک چرخان بیولوژیکی
- راکتورهای بیوفیلم بسترمتحرك
- فاکتورهای مؤثر در عملکرد سیستم
- فرآیند راکتور بیوفیلم بستر متحرک Kaldnes
- تحقیقات انجام شده در سيستم MBBR
- فصل۴ بحث و نتيجهگيري
- مزاياي تكنولوژي MBBR
- مراجع و مآخذ
معرفي و مقايسه عملكرد بيوراكتورهاي مختلف در تصفيه پسابهاي صنعتي | |
تعداد صفحات | ۸۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۴٫۷۵ Mb |