پیشینه تاریخی استان ایلام |
---|
تعداد صفحات: 15 |
نوع فایل ضمیمه: word |
حجم فایل: 71 kb |
پیشینه تاریخی استان ایلام
در این قسمت تحقیق با عنوان پیشینه تاریخی استان ایلام به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
نخستین ساکنان ایلام
فلات ایران از جمله سرزمین های آسیایی است که به استناد کاوش های باستان شناختی اولین طلیعه حیات مدنی را در اقلیم پهناور خود به منصه ظهور رسانده است تحقیقات وکشفیات علمی در تپه های معروف هلیلان و دهلران چون علی کش، سبز، موسیان، فرخ آباد و غیره استقرار اولیه انسان ها را با شرایط جسمی و فیزیکی موجود در هزاره های نهم قبل از میلاد در این سرزمین تایید می کند. پیشینه استقرار در این حوزه فرهنگی –تاریخی به استناد مطالعات و کاوش های باستانی صورت گرفته درآن-به خصوص در تپه های علی کش، چغا سفید، سبز، خزینه و … در دهلران و کزآباد و چشمه ماهی در هلیلان در هزاره های پیش از تاریخ و کاوش های منسجم در قبرستان های دوران تاریخی و رکبود، جوبگوهر، کل نسار، بردبال و… و کاوش در شهر تاریخی دره شهر مربوط به قرون اولیه اسلامی- پیشینه تاریخی آن را از هزاره هشتم قبل ازمیلاد تا قرون اولیه اسلامی به صورت تداوم دوره ها به اثبات رسیده است.
با کشف اولین آثار از کاسی ها که به ایجادد کنندگان تمدن مفرغی معروف شده اند، این منطقه مورد کاوش بسیاری از محققان قرار گرفته است. اقوامی که در هزاه سوم قبل از میلاد در ایلام سکونت داشتند از جنوب به شمال عبارتند از کاسیان، ایلامیها گوتی ها، ماردها و کادوس هاهمه از یک نژاد بوده اند و زبان آنها نیز به هم وابسته بود. زاگرس در طول تاریخ ضمن اینکه پناهگاه مطلوبی برای ساکنانش محسوب می شد، ارتباط و آمیزش آنها را با بیرون از خود محدود کرده بود و این شاید یکی از عوامل اساسی در کمبود مدارک مدون درباره سرگذشت اقوام در این منطقه باشد.
ایلامی ها از هزاره چهارم پیش از میلاددر جنوب غربی فلات ایران ساکن شدند و در هزاره سوم پیش از میلاد بر مناطق وسیعی شامل خوزستان، لرستان پیشکوه، پشتکوه و کوه های بختیاری بوشهر و کرانه های خلیج فارس استیلا یافتند. زبان مردم ایلام انزالی و خط آن ها میخی بود و شکل خط را از سومری ها اقتباس کردند و دین آنها برپرستش خدایان مختلف شکل گرفته بود. ایلامیان دولت بزرگی را تشکیل داده بودند.
مورخان تاریخ ایلام را به سه دوره تقسیم می کنند:
۱-دوره ای که تاریخ ایلام ارتباط کامل با تاریخ سومر و آکد دارد ( از زمان های قدیم تا ۲۲۲۵ پیش از میلاد)
۲-دوره ای که تاریخ ایلام با تاریخ دولت بابل مربوط می شود ( ۲۲۶۵ تا ۷۴۵ پیش از میلاد )
۳-دوره ای که آشور جدید رقیبی برای ایلام است ( ۷۴۵ تا ۶۴۵ پیش از میلاد ) رابطه ایلام با سومر چندان مشخص نیست ولی در زمان ناتوم پاتسی شهر لاگاش ایلام جزء قلمرو سومریان بود ولی رفتار خشن او باعث شورش ایلامیان شد.
استان ایلام فروزان از تمدن دیر پای سرزمین عیلام باستان است.این استان بخشیاز تمدن ایلام قدیم بوده که حدود ۳۰۰۰ ق.م به وجود آمده که در این دوران تا سال ۶۴۰ ق.م به حیات خود ادامه داده و در دوران طلایی خود از اقتدار خاصی برخوردار بوده است. ایلام که در کتیبه های بابلی (آلام) یا (آلامتو) آمده است به قول معنی (کوهستان) یا (کشور طلوع خورشید) را می دهد.
در دوران ماد،هخامنشی، سلوکی و اشکانی این سرزمین به جهت همسایگی با حوزه های همدان، کردستان، کرمانشاه، لرستان و از همه مهمتر قرار گرفتن در آغوش شوش دارای آثاری مربوط به این دوره بوده که متاسفانه پژوهش های آن چنانی در این زمینه صورت نگرفته است. ایلام در دوره ساسانی به جهت نزدیکی به «تیسفون» پایتخت ساسانیان و محل گذر به داخل کشور دارای بیشترین آثار مربوط به این دوره بوده است. در عهد ساسانیان سرزمین ایلام را ایالت های «مهرجانقذق» با مرکزیت سیمره و«ماسبذان» با مرکزیت سیروان تشکیل داده بودکه پس از تصرف مسلمین اعراب آن را سرزمین جبال یا کوهستان نامیدند.
ایالت جبال با مرکزیت سیمره جزء حیطه حکومتی بغداد و بصره بوده که تا نیمه اول قرن چهارم هجری به حیات خود ادمه داده که پس از وقوع زلزله ای به سال ۳۳۴ ه.ق از بین رفت و این شهر دوباره در دوره قاجاریه با ورود حسین قلی خان به این منطقه و پسرش به عنوان والی بار دیگر این منطقه دوباره رونق گرفت.
فهرستی از عناوین این تحقیق در زیر آمده است:
- نخستین ساکنان ایلام
- موقعیت جغرافیایی استان ایلام
- نژاد
- طایفه های استان ایلام
- زبان
- دین و مذهب
- صنایع دستی استان ایلام
- سوغات محلی استان ایلام
- موسیقی و رقص بومی ایلام
- اماکن تاریخی استان ایلام
- مکان های طبیعی استان ایلام
- منابع
پیشینه تاریخی استان ایلام |
---|
تعداد صفحات: 15 |
نوع فایل ضمیمه: word |
حجم فایل: 71 kb |