استفاده از انکپسولاسیون برای حفظ ترکیبات زیست فعال در صنایع لبنی | |
تعداد صفحات | ۲۰ |
نوع فایل | Powerpoint |
حجم فایل | ۶۲۷ kb |
استفاده از انکپسولاسیون برای حفظ ترکیبات زیست فعال در صنایع لبنی
در این قسمت پاورپوینت استفاده از انکپسوالسیون برای حفظ ترکیبات زیست فعال در صنایع لبنی برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پاورپوینت در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
شیر به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند، تامین کننده مواد مغذی ضروری برای سلامت انسان شامل کلسیم، فسفر، پروتئین و ریبوفلاوین میباشد. بخش پروتئینی شیر حاوی ترکیبات با ارزش زیادی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند .
در کنار پروتئین های عمده شیر مثل کازئین و پروتئین های آب پنیر، مقادیر کمی از چندین پروتئین کوچک و پپتید ها نیز در شیر موجودند که از نظر علم تغذیه و صنایع غذایی این پپتید های زیست فعال در اسید آمینه پروتئین های غذایی وجود دارند. این پپتید ها در توالی پروتئین منشا غیرفعال هستند و میتوانند به وسیله پرتئولیز آنزیمی آزاد شوند.
پپتیدهایی که در محیط آزمایشگاهی و یا در بدن موجود زنده توسط آنزیم های هیدرولیز کننده پروتئین های غذا ایجاد میشوند را پپتیدهای بیواکتیو می نامند.
زمانی که آنها در بدن آزاد میشوند، ممکن است به عنوان ترکیبات تنظیم کننده با فعالیت شبه هورمون عمل کنند . بنابراین پپتیدها دارای پتانسیل فراسودمند تشدید کننده بوده و نیز در داروسازی و صنایع غذایی کاربرد دارند .
پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از کازئین دارای اثرات فیزیولوژیکی مختلفی از قبیل ویژگی های اپیوئیدی ، تنظیم کننده عملکرد سیستم ایمنی، ضد پر فشاری خون، ضد باکتریایی و ضد ویروسی می باشند. هدف اصلی از این مقاله بررسی خواص پپتیدهای زیست فعال شیر و نیز استفاده از فرآیند انکپسولاسیون چهت حفظ بهتر این ترکیبات است.
پپتیهای زیست فعال مشتق شده از کازئین
پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از شیر شامل گستره وسیعی از پپپتیدها با ویژگی های بالقوه تنظیمی در بسیاری از فرآیندهای طبیعی بدن میباشند. بسیاری از پپتیدها دارای چندین فعالیت زیستی هستند . کازئین موجود در شیر یا سایر فرآورده های لبنی مثل پنیر منبع غنی پپتیدهای زیست فعال است .
پپتیدهای بدست آمده از کازئین از قبیل پپتیدهای اپیوئیدی، پپتیدهای ضد پر فشاری خون، کازئین فسفوپپتیدها و گلیکوماکروپپتیدها نقش های فیزیولوژیکی گوناگونی از قبیل ویژگی های شبه اپیوئیدی، تنظیم کننده پاسخ های ایمنی، مهار کننده ACE و ضد پر فشاری خون، ضد باکتریایی و ضد ویروسی ایفا میکنند . اهمیت بیولوژیک این پپتیدها و ارتباط آنها با سلامتی توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است.
پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از کازئین دارای اثرات فیزیولوژیکی مختلفی از قبیل ویژگی های اپیوئیدی ، تنظیم کننده عملکرد سیستم ایمنی، ضد پر فشاری خون، ضد باکتریایی و ضد ویروسی می باشند. (۲) هدف اصلی از این مقاله بررسی خواص پپتیدهای زیست فعال شیر و نیز استفاده از فرآیند انکپسولاسیون چهت حفظ بهتر این ترکیبات است.
پپتیهای زیست فعال مشتق شده از کازئین پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از شیر شامل گستره وسیعی از پپپتیدها با ویژگی های بالقوه تنظیمی در بسیاری از فرآیندهای طبیعی بدن میباشند. بسیاری از پپتیدها دارای چندین فعالیت زیستی هستند . کازئین موجود در شیر یا سایر فرآورده های لبنی مثل پنیر منبع غنی پپتیدهای زیست فعال است .
استفاده از انکپسوالسیون برای حفظ ترکیبات زیست فعال در صنایع لبنی | |
تعداد صفحات | ۲۰ |
نوع فایل | Powerpoint |
حجم فایل | ۶۲۷ kb |