انواع افزودنی ها در فرآورده های لبنی و ویژگی های آن در صنایع غذایی | |
تعداد صفحات | ۴۲ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۳۹۴ kb |
انواع افزودنی ها در فرآورده های لبنی و ویژگی های آن در صنایع غذایی
در این قسمت پروژه با موضوع انواع افزودنی ها در فرآورده های لبنی و ویژگی های آن در صنایع غذایی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
در تهیه بیشتر محصولات غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی از افزودنی های شیمیایی متعددی استفاده می شود که اگر به فهرست ترکیبات تشکیل دهنده که روی برچسب این محصولات درج می شود توجه کنید، به نام بعضی از این ترکیبات یا در بعضی موارد اصطلاح افزودنی های مجاز برخورد می کنید.
در گذشته بیشتر غذاها به طور مستقیم از منابع طبیعی تولید و مصرف می شد و اغلب بدون هزینه های جانبی به دست مصرف کننده می رسید، اما امروزه برای تهیه محصولات غذایی در کارخانه های صنایع غذایی از افزودنی های شیمیایی و مواد نگهدارنده ضدمیکروبی استفاده می شود.
اگر چه مصرف کنندگان خواهان کاهش افزودنی های مواد غذایی هستند، اما متخصصان با توجه به امکان زنده ماندن و تکثیر میکروب های بیماری زا در مواد غذایی معتقدند این ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی همراه با عملیات اجرایی مناسب نقش مفیدی در تامین ایمنی مواد غذایی دارند.
از خواص ترکیبات نگهدارنده ضد میکروبی علاوه بر تامین ایمنی مواد غذایی می توان بر طولانی تر شدن عمر نگهداری مواد غذایی و کاهش ضایعات اشاره کرد. در عین حال این مواد زیان هایی نظیر سمیت و اثرات نامطلوب روی طعم و عطر نیز دارند؛ بنابراین این پرسش مطرح می شود که استفاده از چه افزودنی هایی و به چه مقدار مجاز است؟
میان دولت های کشورهای مختلف اختلاف نظرهایی در این مورد وجود دارد، اما به عنوان یک قاعده ساده عمومی در مورد مصرف افزودنی ها توصیه می شود که تولید کنندگان مواد غذایی از مصرف نیترات سدیم، ساکارین، کافئین، اولسترا، آسولفام پتاسیم و رنگ های مصنوعی خودداری کنند.
افزودنی های غذایی
افزودنی غذایی به مواد شیمیایی و طبیعی که به مقدار کم و به منظور بالا بردن کیفیت، رنگ و طعم و مزه و افزایش ماندگاری غذا به انواع غذا در حین تولید، فراوری، بستهبندی، انبار داری افزوده میشود، گفته میشود.
افزودنیهای غذایی، ماده یا مخلوطی از مواد هستند که به هنگام تولید، فرایند، نگهداری یا بستهبندی به مواد غذایی با اهداف بهبود یا حفظ ارزش غذایی، کاهش ضایعات، افزایش پذیرش مصرفکننده، افزایش مدت ماندگاری محصول، جلوگیری از فساد یا تجزیه یک ماده غذایی، بهبود طعم، رنگ، قوام محصول، کیفیت بافتی، تسهیل پروسه تولید و… به صورت عمدی به مواد غذایی افزوده میشوند.
افزودنیهای غذایی شامل نگهدارندهها، آنتیاکسیدانها، گیرندههای فلزی، امولسیفایرها، قوام دهندهها، سفیدکنندهها، بافرها، قلیاها و اسیدها، رنگها، شیرین کنندههای غیرمغذی، مکملهای غذایی، اسانسها، افزایندههای عطر و طعم میباشند. افزودنی ها بر اساس برنامه ای از قبل تعیین شده، تحت نظارت و بر اساس نوع ماده ی غذایی، به میزان معلوم به آن ها اضافه می شود. برخی از افزودنی های مواد غذایی در زیر لیست شدهاند:
- اسیدی کنندهها
- تنظیم کننده اسیدیته
- عوامل ضد کلوخهای
- فیبر
- ضد کف
- آنتیاکسیدانها
- عوامل پرکننده
- رنگ خوراکی
- عوامل تقویت کننده
- عوامل نگهداری رنگ
- امولسیفایرها
- طعم دهندهها
- لعابدار یا پوشش دهندهها
- مرطوبکنندهها
- نگهدارندها
- تثبیت کنندهها یا استابلایزر
- شیرین کنندها
- ویتامین ها و مواد معدنی
فهرست موضوعات این پروژه در زیر آمده است:
مقدمه
افزودنی های غذایی
فرآورده های لبنی
مواد افزودنی در صنایع لبنی
شیرین کننده ها
تثبیت کننده ها، امولسیفایر ها و تغلیظ کننده های هیدروکلوئیدی
فسفات ها
عوامل انعقاد
مواد نگهدارنده
آنتی اکسیدان ها
رنگ خوراکی
اسیدی کنندهها
تنظیم کننده اسیدیته
عوامل ضد کلوخهای
ضد کف
عوامل پرکننده
عوامل تقویت کننده
طعم دهندهها
لعابدار یا پوشش دهندهها
مرطوبکنندهها
ایمنی افزودنی ها
برخی از افزودنی های سودمند در صنایع لبنی
پروبیوتیک ها
مبنای انتخاب پروبیوتیک ها
فلور طبیعی روده و نقش پروبیوتیکها در تغییر ترکیب و متابولیسم فلور روده
مکانیسم اثر پروبیوتیکها
انکپسولاسیون پروبیوتیک ها
محصولات لبنی حاوی پروبیوتیک
محصولات لبنی حاوی پروبیوتیک
پری بایوتیک ها
مزایاي سلامتی بخشبودن پري بیوتیکها
نقش پري بیوتیکها در پیشگیري از بیماریها
پپتیدهای زیست فعال
نقش پري بیوتیکها در پیشگیري از بیماریها
ویتامین D
نقش ويتامين D در بدن
شير غني شده با ويتامين D
کلسیم
اسيد لينولئيك مزدوج
انواع افزودنی ها در فرآورده های لبنی و ویژگی های آن در صنایع غذایی | |
تعداد صفحات | ۴۲ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۳۹۴ kb |