بازیابی پلاتین از کاتالیست های مستعمل نفت و پتروشیمی | |
تعداد صفحات | ۴۳ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۸۶ Mb |
تحقیق بازیابی پلاتین از کاتالیستهای مستعمل نفت و پتروشیمی
در این قسمت تحقیق با موضوع بازیابی پلاتین ازکاتالیست مستعمل در صنعت نفت و پتروشیمی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
تاریخچه پلاتین
فلزات گروه- پلاتین، پلاتین (Pt)، اسمیوم (Os)، ایریدیوم (Ir) در دوره ۶ و رودیوم (Rh)، روتنیوم (Ru)، پالادیوم (Pd) در دروره ۵ میباشند.یک ستاره شناس اسپانیایی در ۱۷۳۵، آنتونیو دل آلو[۱] (۱۷۹۵-۱۷۱۶) پلاتین را در آمریکای جنوبی که سنگینتر از طلا است و نقطه ذوب بالاتری دارد و غیرخورنده است را کشف کرد. همچنین فلزات دیگر گروه، در نهشتههای سنگ معدن پلاتین یافت میشوند. اسم پلاتین از کلمه اسپانیایی پلاتینا[۲] به معنی ” نقره” گرفته شده است.
پلاتین میتواند مقادیر زیادی از گاز هیدروژن را جذب کند که آن را برای سرعت بخشیدن به واکنشهای شیمیایی بعنوان کاتالیست مفید میسازد. برای پلاتین ۴۳ ایزوتوپ شناخته شده است. پنج عدد از آنها پایدار هستند و بقیه نیمه عمر طولانی دارند که نسبتاً پایدار در نظر گرفته میشوند (۱۹۰-Pt با نیمه عمر حدود ۱۱+۱۰×۵/۶ سال). ۱۹۰-Pt فقط %۰۱۴/۰ روی زمین فراوانی دارد. ایزوتوپهای پایدار و فراوانی آنها روی زمین بصورت زیر میباشد: ۱۹۲-Pt= %782/0، ۱۹۴-Pt= %967/32، ۱۹۵-Pt= %832/33، ۱۹۶-Pt= %242/25 و ۱۹۸-Pt= %163/7. همه ایزوتوپهای دیگر رادیواکتیو میباشند و بصورت مصنوعی تولید میشوند.
نیمه عمرآنها در محدوده چند میکروثانیه، دقیقه، ساعت هستند و ۱۹۳-Pt نیمه عمر ۵۰ سال دارد. ویژگیهای شیمیایی پلاتین در جدول ۱-۱ آمده است. این عنصر یک فلز ایمن، سنگین، متراکم، چکشخوار، انعطافپذیر، هادی و گران قیمت میباشد که رنگی سفید- نقرهای دارد و در مقابل خوردگی مقاوم است. میتواند به شکلهای زیادی تبدیل شود. پلاتین بخش قابل توجه گروه فلزات گرانبها شامل طلا، نقره، ایریدیم و پالادیوم میباشد. پلاتین در دمای اتاق غیرخورنده است و در هر اسیدی بجز تیزاب سلطانی نامحلول است. پلاتین در هوا اکسید نمیشود.
ترکیبات پلاتین
پلاتین کاربردهای زیادی بعنوان آلیاژ با فلزات دیگر دارد. پلاتین ترکیباتی را با هالوژنها با حالتهای اکسایش ۲+ و ۴+ تشکیل میدهد. همچنین ترکیباتی را با اکسیژن در هر دو حالت اکسایش و با حالتهای ۳+ و ۶+ تشکیل میدهد مثل:
پلاتین (II) کلرید
پلاتین (IV) فلوئورید
پلاتین (III) اکسید
پلاتین (IV) اکسید بعنوان پلاتین دی اکسید شناخته شده است. آن یک پودر سیاه- قهوهای تا سیاه بعنوان کاتالیست آدامز برای هیدروژناسیون استفاده میشود. کلرو پلاتینیک اسید (H2PtCl6) یکی از مهمترین ترکیبات تجاری پلاتین میباشد. این ترکیب دارای کاربردهای زیادی شامل قلمزنی روی فلز روی، ساخت جوهر ماندگار، آبکاری، رنگآمیزی روی چینی و استفاده در عکسبرداری، در آیینهها و بعنوان کاتالیست میباشد.
خطرات
پودر پلاتین خوب نزدیک شعله باز ممکن است منفجر شود. پلاتین در فرم ابتدائی فلزی خودش تقریباً بیاثر میباشد. پلاتین برای انسانها سمی نیست، اما بعضی از این ترکیبات، مخصوصاً در نمکهای انحلالپذیر خودش، اگر استنشاق یا خورده شوند، سمی هستند.
مصارف پلاتین
فلز پلاتین یکی از با ارزشترین فلزهاست که به دلیل داشتن خواص کم نظیر برای بسیاری از فرآیندهای صنعتی مناسب است. در گذشته از این فلز فقط در جواهر سازی استفاده میشد اما با گذشت زمان در صنایع خودرو و وسایط نقلیه وسپس در ساخت کاتالیستهای صنایع شیمیایی از آن استفاده شد.
مبدلهای کاتالیستی اتومبیل یکی از مهمترین کاربردهای کاتالیستی پلاتین است که ساختاری لانه زنبوری دارند که از مواد فلزی یا سرامیکی ساخته شدهاند. این مبدلها دارای صدها کانال ریز میباشند که با پلاتین، پالادیوم و رودیوم پوشانده شدهاند. ساختار لانه زنبوری باعث میشود که بیشترین حجم دود خروجی اتومبیلها در تماس با کاتالیست گیرد تا بدین وسیله آلایندههای مضر از آن جدا گردد. امروزه با توجه به افزایش شدت قوانین زیست محیطی در جهان، میزان تقاضای فلز پلاتین در مبدلهای کاتالیستی اتومبیلها افزایش یافته است.
فلز پلاتین که بعنوان فلز فعال در کاتالیستهای گوناگون مانند ریفرمینگ و دیهیدروژناسیون به کار میرود، دارای اهمیت و ارزش بسیاری است. به علت کمیاب بودن این فلز، قیمت آن بیش از بهای طلا است. بنابراین باید از بین رفتن چنین فلز با ارزشی جلوگیری کنیم. یک مبدل کاتالیستی در شکل ۱-۱ نشان داده شده است. نقش پلاتین در انتشارات وسایل نقلیه برای کاتالیز کردن، ۱) اکسایش کربن منوکسید و هیدروکربنها به کربن دیاکسید و ۲) کاهش NOx به نیتروژن میباشد.
فهرستی از موضوعات درج شده در این تحقیق در زیر آمده است:
- مقدمه
- تاریخچه پلاتین
- ترکیبات پلاتین
- خطرات
- مصارف پلاتین
- کاربردهای فلزات گروه پلاتین PGM
- سطوح فراوانی بلور و توزیع PGM
- استخراج معدن فلزات گروه- پلاتین
- بها
- کاتالیستهای ریفرمینگ
- فرآوری مواد مستعمل
- بررسی منابع
- پیش عملیات حرارتی مواد
- فرآوری هیدرومتالورژیکی
- فروشویی مواد
- فروشویی در محلولهای تیزاب سلطانی
- فروشویی با تیزاب سلطانی و بعد از پیش عملیات
- فروشویی با تیزاب سلطانی بعد از عملیات اسیدی/ قلیایی
- فروشویی در حضور یونهای کلرید
- استخراج/ جداسازی فلزات گروه پلاتین از طریق استخراج حلال
- نقش استخراج کنندگان اورگانو فسفروز
- منابع
بازیابی پلاتین از کاتالیست های مستعمل نفت و پتروشیمی | |
تعداد صفحات | ۴۳ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۸۶ Mb |