بررسی بایو پپتیدهای آنتی میکروبیال و آنتی اکسیدان در شیر گاو | |
تعداد صفحات | ۳۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۱٫۸۷ Mb |
بررسی بایو پپتیدهای آنتی میکروبیال و آنتی اکسیدان در شیر گاو
در این قسمت پروژه با موضوع بررسی بایو پپتیدهای آنتی میکروبیال و آنتی اکسیدان در شیر گاو به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
۱- مقدمه
پپتیدهای زیست فعال (BP) به عنوان قطعات پروتئینی خاص تعریف شده اند که تأثیر مثبتی بر عملکرد و شرایط بدن می گذارند و ممکن است بر سلامتی تأثیر گذارند. در حال حاضر، بیش از ۱۵۰۰ پپتید زیست فعال مختلف در یک پایگاه داده با نام “Biopep” گزارش شده است. پپتیدهای زیست فعال مواد آلی تشکیل شده توسط اسیدهای آمینه است که توسط پیوندهای کووالانسی که به عنوان پیوندهای آمید یا پپتید شناخته می شوند، به یکدیگر متصل شده اند، در حالی که پروتئین ها پلی پپتیدهایی هستند که وزن مولکولی بیشتری دارند (MW).
پروتئین های با منشاء گیاهی و جانوری منابع بالقوه طیف گسترده ای از پپتیدهای زیست فعال هستند. پروتئین ها را می توان به عنوان درون زا طبقه بندی کرد اگر اسیدهای آمینه با سنتز در یک ارگانیسم بدست آیند. پروتئین ها اگر از طریق رژیم یا منبعی خارج از ارگانیسم بدست آیند، می توانند به عنوان برونزا طبقه بندی شوند. پروتئین ها یکی از مؤلفه های اصلی غذا هستند.
اگرچه ارتباط بین ساختار و خصوصیات عملکردی به خوبی شناسایی نشده است، بسیاری از پپتیدهای زیست فعال در برخی از ویژگی های ساختاری مشترک هستند که شامل طول مانده پپتید بین ۲-۲۰ اسید آمینه و حضور اسیدهای آمینه آبگریز علاوه بر گروه های پرولین، لیزین یا آرژنین است.
پپتید زیست فعال همچنین نشان داده است که در برابر عملکرد پپتیدازهای هضم کننده مقاوم است. پپتید زیست فعال نسل جدید تنظیم کننده های بیولوژیکی فعال در نظر گرفته شده است که می تواند به عنوان مثال از اکسیداسیون و تخریب میکروب ها در مواد غذایی جلوگیری کند. از آنها می توان برای درمان در شرایط مختلف پزشکی استفاده کرد و بدین ترتیب کیفیت زندگی را افزایش می دهند.
به تازگی، غذاهای کاربردی و مواد مغذی به ویژه برای تأثیر آنها بر سلامت انسان و استفاده از آنها در پیشگیری از بیماری های خاص مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند. در نتیجه، به تولید و خواص پپتیدهای زیست فعال در چند سال گذشته اهمیت زیادی داده شده است.
۲- منابع
در میان مواد مغذی موجود در غذاها، پپتیدها و پروتئینها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، زیرا آنها مواد اولیه مورد نیاز بیوسنتز پروتئین را تأمین می کنند و منبع انرژی هستند. همچنین، آنها بخشی از یک سری پیچیده از تحولات آلی هستند که در طی پردازش و ذخیره مواد غذایی اتفاق می افتند که در نهایت به ویژگی های حسی آنها کمک می کنند. علاوه بر ارزش غذایی آنها، پروتئینهای غذایی و پپتیدها فعالیتهای بیولوژیکی متمایزی دارند. پپتیدهای زیست فعال عمدتا درون پروتئینهای زیست فعال رمزگذاری می شوند.
شیر گاو، پنیر و لبنیات بزرگترین منابع پروتئینهای فعال زیستی و پپتیدهای حاصل از غذاها هستند. با این وجود، آنها می توانند از منابع حیوانی دیگری مانند خون گاو، ژلاتین، گوشت، تخم مرغ، گونه های مختلف ماهی مانند ماهی ساردین و شاه ماهی نیز تهیه شوند. برخی از منابع گیاهی پپتیدهای زیست فعال و پروتئین ها شامل گندم، ذرت، سویا، برنج، قارچ، کدو تنبل، جاروی رشتی ، و تاج خروس هستند.
در داخل بدن، پپتیدها در هضم دستگاه گوارش (GI) توسط آنزیمی مانند تریپسین یا توسط آنزیمهای میکروبی آزاد می شوند. در حال حاضر، پپتیدهای زیست فعال و مواد مغذی برای بهبود سلامت انسان با پیشگیری یا بهبود شرایط پزشکی مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، فشار خون بالا، سرطان، چاقی، دیابت و پوکی استخوان تولید می شوند .
۳- کاربردهای درمانی
در سال های اخیر توجه بسیاری به استفاده از پپتیدهای زیست فعال درزمینه داروسازی و تولید غذاهای فراسودمند شده است. پپتیدها نسبت به داروهای سنتی به دلایل زیر ارجح می باشند: ۱- دارای فعالیت تخصصی بیشتری نسبت به بافت هدف هستند و بنابراین اثرات سمیت کمی دارند و یا فاقد سمیت می باشند و حتی در غلظت های پایین می توانند مؤثر باشند. این ویژگی در درمان بیماری های مزمن بسیار مؤثر است. ۲- ترکیبات شیمیایی سنتزی که معمولا به عنوان دارو استفاده می شوند، دارای نوعی اثر تجمعی در ارگانیسم هستند.
این ترکیبات شیمیایی ممکن است درحالی که هنوز فعال هستند، به واسطه دفع شان مشکلات محیط زیستی ایجاد کنند. برعکس، پپتیدهای زیست فعال هیچ تجمعی در ارگانیسم ها ندارند و به راحتی در محیط زیست تخریب می شوند. تعدادی از اثرات مثبت فیزیولوژیکی پپتیدهای زیست فعال شامل اثرات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد فشارخونی، تقویت کنندگی سیستم ایمنی و غیره در شرایط in vitro یا in vivo می باشند که بروز هرکدام از آن ها به واسطه اثر بر یکی از سیستم های بدن می باشد .
هر ارگانیسم دارای یک پروتئوم با تعداد بسیار زیادی پروتئین های مختلف است که می تواند دارای پپتیدهای متنوع با توالی های مختلف اسیدهای آمینه باشد. بتابراین، محدودیتی در مورد تعداد و پپتیدهای مختلفی که میتواند حاصل شود، وجود ندارد. در نتیجه، چندین فعالیت زیستی متعدد و چندگانه می تواند یافت شود. به عنوان مثال، از ۲۰ اسید آمینه رایج موجود در مواد غذایی، می توان بیش از ۱۰ تریلیون پپتید مختلف با حداکثر ۱۰ اسید آمینه باقی مانده را ایجاد کرد.
بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی در مورد پپتیدهای فعال زیستی مؤثر بر سیستم های بدن گزارش شده است، از جمله سیستم قلبی عروقی (ضد فشار خون، آنتی اکسیدان، ضد ترومبوتیک و هیپوکلسترول)، سیستم عصبی (مواد مخدر)، دستگاه گوارش (پیوندهای مواد معدنی، ضد اشتها و ضد میکروبی) و سیستم ایمنی بدن (ضد میکروبی، سیستم ایمنی بدن و دفع سموم ). این فعالیت ها مختص ترکیب اسید آمینه و دنباله آن است.
فهرست مطالب
۱- مقدمه
۲- منابع
۳- کاربردهای درمانی
۴- شناسایی نوع و کمیت پپتیدها
۵- روش های مختلف برای کشف پپتید فعال زیستی
۶- استخراج پپتیدهای زیست فعال
۶-۱- هضم دستگاه گوارش (در داخل بدن)
۶-۲- تخمیر میکروبی (در شرایط آزمایشگاهی)
۶-۳- فعالیت آنزیمی
۷- پپتیدهای شیر
۸- عملکرد پپتیدهای زیست فعال در شیر و فراورده های لبنی
۹- تجزیه و تحلیل مؤلفه های شیر و کشف ژن معکوس
۱۰- پپتیدهای آنتی اکسیدان حاصل از شیر گاو
۱۰-۱- نحوه عملکرد پپتیدهای آنتی اکسیدانی
۱۱- پپتیدهای آنتی میکروبال حاصل از شیر گاو
۱۱-۱- نحوه عملکرد پپتیدهای آنتی میکروبال
منابع
بررسی بایو پپتیدهای آنتی میکروبیال و آنتی اکسیدان در شیر گاو | |
تعداد صفحات | ۳۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۱٫۸۷ Mb |