مطالعه و بررسی واحد دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی NF | |
تعداد صفحات | ۵۸ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۸۹۴ kb |
مطالعه و بررسی واحد دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی NF
در این قسمت تحقیق مطالعه و بررسی واحد دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی NF به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
امروزه تقريباً اغلب دانشمندان معتقدند که گاز ونفت از انبوه موجودات ذره بيني گياهي وحيواني به نام پلانگتون که در دريا زندگي مي کرده اند به وجود آمده اند. اين موجودات وقتی مي ميرند بدنشان با گل ولاي کف دريا ته نشين ميشود ومواد رسوبي مرتبا لايه به لايه روي هم انباشته مي شوند و وزن و فشار لايه هاي رويي مواد رسوبي طبقات زيرين را در هم فشرده ومتراکم مي کند. توده موجودات ذره بيني مذکور بين لايه ها بر اثر عمل باکتري ها ودرجه حرارت طي زماني طولاني تغيير شکل يافته وبه صورت نفت وگاز در مي آيد.
از نظر شيميايي گاز ترکيبي از دو عنصرهيدروژن وکربن مي باشد که اين دو عنصر به نسبتهاي مختلف با هم ترکيب شده وهيدروکربن هاي سنگين را به شکل نفت و هيدروکربنهاي سبک را به شکل گاز ايجاد مي کنند. اين گاز که به عنوان گاز طبيعي ناميده مي شود همراه خود گازهايي از خانواده هاي ديگر مانند CO2، COS ، H2S و ديگر گازها را دارا مي باشد ولي مقدار آنها به نسبت گازهاي طبيعي بسيار كمتر است.
گاز بسته به مقدار گازهاي سمي مانند H2S و مانند اينها در آن، گاز ترش يا گاز شيرين ناميده مي شود. همچنين گاز به دو دسته گاز تر و گاز خشک تقسيم مي شود که گاز تر به هيدروکربن هاي سنگين تر گفته مي شود که در درجه حرارت و فشار جو به صورت مايع مي باشند و هيدروکربن هاي سبک مانند متان،اتان که در درجه حرارت و فشا ر جو به شکل گاز هستند گاز خشک ناميده مي شوند.
ميدان گازي پارس جنوبي بزرگترين منبع گازي مستقل جهان است كه روي خط مرزي مشترك ايران و قطر د ر خليج فارس و به فاصله ۱۰۰ كيلومتري ساحل جنوبي ايران قرار دارد وسعت اين ميدان ۹۷۰۰ كيلومتر مربع است با توجه به اين وسعت توسعه آن در فازهاي مختلف در نظر گرفته شده است .
اراضي نزديك بندر عسلويه كه در ۲۷۰ كيلومتري جنوب شرقي بوشهر قرار دارد به عنوان اراضي ساحلي براي ايجاد تأسيسات خشكي انتخاب شده است. ذخيره ي بخش مربوط به ايران حدود ۲/۱۴ تريليون متر مكعب برآورد شده و حدود ۷% كل ذخاير گاز جهان و بالغ بر ۶/۳۸% ذخاير گازي كشور را به خود اختصاص داده است و. اين ميدان همچنين داراي ميعانات گازي معادل ۱۸۰۰۰ ميليون بشكه است .
آشنايي با گاز طبيعي
بقاياي گياهان و جانوراني كه اجساد آنها طي ميليونها سال به قسمت هاي زيرين درياچه ها و اقيانوسهاي قديمي رانده شده بتدريج تجزيه و به صورت عناصر آلي درآمده وبراثرفشارو گرماي دروني زمين به نفت وگاز تبديل و در مخازن زيرزميني و در عمق سه تا چهار هزار متري و با فشار حدود چند صد اتمسفر ذخيره گرديده است .
گاز طبيعي به هنگام استخراج داراي ناخالصي هايي مانند شن و ماسه ، آب شور و ;گازهاي اسيدي مي باشد كه در پالايشگاههاي گاز تصفيه شده و به صورت گاز قابل مصرف در مي آيد . گاز پالايش شده از طريق خطوط لوله انتقال گاز فشار قوي ;به شهرها و مراكز مصرف منتقل مي شود .
گاز و تاریخچه آن در ایران
بطور كلي مواد در طبيعت به ۳ صورت يافت مي شود( ۱- جامد ۲- مايع ۳- گاز ( از مشخصات عمده گازها مي توان از نداشتن رنگ؛ بو و طعم نام برد ( البته به استثناي گوگرد و كلر) فراوانترين گازهاي سوختي موجود در طبيعت گازهاي هيدروكربني از گروه الكانها هستند.
گازها را مي توان دراثر سرد كردن وفشردن به مايع تبديل كرد گازهاي سوختي برحسب مبداُ توليد و نوع آن به گروههاي زير تقسيم مي شوند.
گاز طبيعي ، گاز وابسته ، گاز ساخته شده ، گاز مايع ، گاز ترش ، گاز شيرين
گاز طبيعي
مقادير ساليانه چيزي حدود ۷۰۰ ميليارد يارد مكعب گاز از چاههاي گازي در نواحي مختلف جهان استحصال مي شود. مقدار قابل توجهي ازاين گاز قابل احصال به طور طبيعي است در قديم به گاز طبيعي گاز مرداب MARSHGAS اتلاق مي شد كه ۸۰ الي ۹۵ در صدآن را هيدروكربور متان (Ch4) تشكيل مي دهد.
گازطبيعي درحال حاضر به علت ارزاني قيمت و سهولت حمل و نقل جاي خود را بطور مؤثري بين منابع انرژي باز كرده و در اندك زماني توانسته است ميدان عمل خود را گسترش دهد و به صورت صنعتي يزرگ و مستقل در آيد .
از ابتداي بوجود اّمدن صنعت نفت درايران از منابع نفت خوزستان (۱۲۸۷هـ شمسي) مقادير قابل توجه از گاز طبيعي همراه نفت استخراج شـــــده حاصل ميگرديد كــه متأسفانه چندان استفاده قابل ملاحظه اي از اّن به عمل نمي اّيد.
مقدار گازي كه از هر بشكه نفت خام در مناطق نفت خيز جنوب ايران توليد مي گرديد درحدود ۲۰ متر مكعب بر اّورد شده بود. بعدها پس از بر اّوردهاي نسبتا دقيق از منابع گازي ايران معلوم شد كه كشور ما پس از اتحاد جماهير شوروي سابق با ذخايرگازي حدود ۲۱ تريليون مترمكعب دومين كشور جهان از نظر ذخاير گازي به شمار مي اّيد.
فهرست مطالب
- فصل اول آشنایی با نفت و فرآورده های نفتی
- مقدمه
- آشنايي با گاز طبيعي
- گاز و تاریخچه آن در ایران
- گاز طبيعي
- مشخصات گاز طبيعي ايران
- استخراج گاز
- مشخصات گاز طبيعي
- گاز شيرين
- گاز طبيعي
- گاز طبيعي فشرده
- مايعات گاز طبيعي
- گاز طبيعي مايع
- واحدهای تفکیک گاز ورودی پالایشگاه
- واحد شیرین سازی
- فرایند مراکس
- واحدهای تنظیم نقطه شبنم
- واحدهای تبرید پروپان
- واحدهای کمپرسورهای خروجی
- واحدهای احیاء سود و مراکس
- واحدهای بازیافت و احیاء گلایکول
- احیاء گلایکول
- واحد تثبیت کننده مایعات گازی
- برج اتان گیری
- برج پروپان گیری
- واحد تولید ال پی جی
- جداسازي گاز مايع
- فصل دوم بررسی واحد دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی NF
- كليات
- محصولات توليدي واحد NF
- واحد تفكيك مايعات گازي
- شرح فرآيندواحدتفكيك مايعات گازي
- منابع و مراجع
مطالعه و بررسی واحد دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی NF | |
تعداد صفحات | ۵۸ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۸۹۴ kb |
کاربر گرامی، بلافاصله پس از خرید این پروژه، لینک دانلود آن برای شما فعال می شود. لینک دانلود پروژه به ایمیل شما هم ارسال می شود و با یک کلیک می توانید پروژه خود را دانلود نمایید.