ایجاد رسوب در مبدل های حرارتی در صنعت لبنیات، مضرات آن و روش های شناسایی رسوب | |
تعداد صفحات | ۲۰ |
نوع فایل | word + Powerpoint |
حجم فایل | ۵۶۶ kb |
ایجاد رسوب در مبدل های حرارتی در صنعت لبنیات، مضرات آن و روش های شناسایی رسوب
در این قسمت پروژه با موضوع ایجاد رسوب در مبدل های حرارتی در صنعت لبنیات، مضرات آن و روش های شناسایی رسوب به صورت فایل فشرده شامل فایل word، powerpoint برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
در صنعت لبنی، پردازش حرارتی یک فرآیند گسترده است، زیرا هر محصول حداقل یک بار گرم می شود. پردازش بیش از میلیاردها لیتر شیر به این معنی است که کارایی فرآیندهای حرارتی از اهمیت زیادی برخوردار است. رسوب گذاری در مبدلهای حرارتی یک مسئله بسیار جدی است زیرا کارایی انتقال حرارت را کاهش می دهد و افت فشار را افزایش می دهد و از این رو اقتصاد کارخانه را تحت تاثیر قرار می دهد.
در نتیجه رسوب گذاری، احتمال خرابی کیفیت محصول وجود دارد زیرا مایع فرآیندی نمی تواند تا دمای مورد نیاز گرم شود (مثلا برای پاستوریزاسیون یا استریلیزاسیون). رسوب های مایع جریان می تواند باعث آلودگی نیز شوند. هزینه های مربوط به رسوب گذاری عبارتند از: انرژی اضافی، بهره وری از دست رفته، تجهیزات اضافی، نیروی انسانی، مواد شیمیایی، اثرات زیست محیطی.
با توجه به اينكه هر فرآورده در صنايع لبني حداقل يك بار فرآيند حرارتي مي بيند. اين فرآيند مهمترين واحد عملياتي در اين صنعت بوده وكاهش ميزان گرفتگي از مهمترين موضوعات تحقيقاتي قابل توجه در اين زمينه مي باشد.
سرعت وميزان گرفتگي با تغيير شرايط و تركيب شير و ساير فرآورده هاي شير است ولي نكته حائز اهميت اين است كه شير داراي يك تركيب مشخص شيميايي نيست ، بلكه تركيب پيچيده اي از انواع مواد مانند پروتئين ها، چربي ها، كربوهيدرات ها، مواد معدني، آنزيم ها و ميكوب ها مي باشد.
به طور کلی، رسوب گذاری شیر بسیار سریع است و مبدل های حرارتی باید هر روز برای حفظ قابلیت تولید و بهره وری و رعایت استانداردهای بهداشتی تمیز شوند. در مقایسه، مبدلهای حرارتی در سایر کارخانجات مانند نفت، پتروشیمی و غیره فقط باید یک یا دو بار در سال تمیز شوند. در صنعت لبنیات هزینه های ناشی از وقفه در تولید می تواند در مقایسه با هزینه های کاهش بهره وری غالب باشد. در کنار هزینه ها، مسائل مربوط به کیفیت به همان اندازه مهم هستند و در حقیقت چندین بار ممکن است به دلیل نگرانی در مورد کیفیت و یا آلودگی محصولات واحد فرآیندی بسته شود.
شیر یک مایع بیولوژیکی پیچیده است و شامل تعداد زیادی از گونه های مختلف است. ترکیب میانگین آن در درصد وزنی به شرح زیر است:
آب – ۸۷
مقدار جامدات – ۱۳٫۰
چربی – ۳٫۹
لاکتوز – ۴٫۸
پروتئین ها – ۳٫۴ (کازئین – ۲٫۶، β-لاکتوگلوبولین (β-Lg) – ۰٫۳۲، α-لاکتبالومین (α-La) – ۰٫۱۲)
مواد معدنی – ۰٫۸
مقادیر کوچک دیگر گونه های مختلف
پاسخ حرارتی این اجزاء به طور کلی از یکدیگر متفاوت است. β-Lg دارای حساسیت گرمائی بالا و عاملی موثر در فرایند رسوب گذاری است.
رسوب گذاری به دو دسته ماکرو و میکرو تقسیم می شود. دسته اول نقش عمده ای در صنایع غذایی ایفا نمیکند. دسته دوم به ته نشینی، رسوب گذاری ذره ای (ذرات کلوئیدی) و یا لایه گذاری (ذرات بزرگتر)، خوردگی، رسوب گذاری واکنش شیمیایی، جامد سازی، و بیوفیلم ها که در جدول ۱ خلاصه شده است، تقسیم می شود.
فهرست مطالب این پروژه در زیر آمده است:
مقدمه
رسوب گذاری
مکانیزم رسوب شیر
لایه القایی
مرحله کنترل سرعت
فعال سازی و حمل گونه های رسوب کرده
عوامل اثر گذار بر رسوب شیر
ترکیب شیر
شرایط عملیاتی در مبدلهای حرارتی
نوع و ویژگی های مبدل های حرارتی
حضور میکروارگانیسم ها
محل رسوب گذاری
معایب رسوب در مبدل های حرارتی
بررسی روش های تشخیص رسوب
روش های مستقیم
روش های غیرمستقیم
افت فشار
دما
پارامترهای انتقال حرارت
پارامترهای الکتریکی
روش های آکوستیک
سنورهای نوری
بررسی کارهای انجام شده
منابع
ایجاد رسوب در مبدل های حرارتی در صنعت لبنیات، مضرات آن و روش های شناسایی رسوب | |
تعداد صفحات | ۲۰ |
نوع فایل | word + Powerpoint |
حجم فایل | ۵۶۶ kb |