بررسی روش میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM Microscope Elecron Scanning) | |
تعداد صفحات | ۱۴ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۷۸۳ kb |
بررسی روش میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM Microscope Elecron Scanning)
در این قسمت بررسی روش روش میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM Microscope Elecron Scanning) به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
با استفاده از روش های میکروسکوپی، تصاویر با بزرگنمایی بالا از ماده به دست می آید تا بتوان جزئیات آن را با دقت مطالعه نمود. قدرت تفکیک تصاویر میکروسکوپی با توجه به نوع پرتوی مورد استفاده مشخص می شود. به عنوان مثال، با استفاده از میکروسکوپ های نوری، قدرت تفکیکی در حدود ۱ میکرومتر یا حتی ۲۰۰ نانومتر و با استفاده از میکروسکوپ های الکترونی، STM ،AFM و یونی با وضوح بالا در حدود یک نانومتر تا چند انگستروم قابل دسترسی است. در همین رابطه، دقت عمودی و افقی برخی از مهم ترین روش های میکروسکوپی در شکل ۱ نشان داده شده است.
در شکل طرحی که نشان دهنده ی وضوح عمودی و افقی روش های مختلف تصویربرداری است. ملاحظه می شود که بسیاری از روش ها خصوصا در محدوده ی ۱۰۰-۱۰ نانومتر هم پوشانی دارند. SEMوTEM هر دو هم پوشانی زیادی دارند، ولی اولی از سطوح و دومی از داخل ماده تصویر تهیه میکند.
میکروسکوپ های الکترونی
میکروسکوپ های الکترونی به خاطر محدودیت میکروسکوپ های نوری توسعه پیدا کرده اند. در میکروسکوپ نوری شاید بتوان با تغییر انحنای سطح عدسی ها (میزان تقعر و تحدب) و تعداد آنها بزرگنمائی تصاویر را به هر مقدار زیاد کرد، اما به علت بلند بودن طول موج نور، عملا تصاویر در بزرگنمائیهای بالای ۲۰۰۰ وضوح خود را از دست می دهند.
منظور از وضوح یا حد تفکیک (resolution) کمترین فاصله بین دو نقطه ای است که بتوان آنها را از هم تفکیک کرد. میکروسکوپ های نوری معمولی، بزرگنمایی ماکزیمم، ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ برابر و قدرت تفکیک ۰٫۲ میکرون دارند که این باعث محدودیت استفاده از این دستگاه ها می شود. به عنوان مثال، برای دیدن ساختار سلول های آلی به بزرگنمایی ۱۰۰۰۰ برابر نیاز است که به وسیله ی میکروسکوپ نوری با طول موج امواج مرئی قابل دستیابی نیست.
در میکروسکوپ های الکترونی بجای نور از پرتوی الکترونی استفاده میشود. از آنجایی که طول موج الکترون می تواند بسیار کوتاه باشد، پس در میکروسکوپ های الکترونی می توان به بزرگنمائی بسیار بالا دست یافت. در واقع میکروسکوپ های الکترونی براساس قوانین امواج الکترومغناطیس کار می کنند و مانند تمام میکروسکوپ ها از لنزهای شیئ و چشمی تشکیل شده اند، با این تفاوت که در میکروسکوپهای الکترونی، به جای نور از شار الکترون (پرتوهای الکترونی) پرانرژی استفاده می گردد.
علاوه بر این، لنزها نیز در این نوع میکروسکوپها از نوع لنزهای الکترومغناطیس می باشند که با لنزهای نوری متفاوت می باشند. از نگاه تاریخی، اولین نوع از میکروسکوپ های الکترونی ابداع شده، میکروسکوپ الکترونی عبوری (Microscope Electron Transmission=TEM (میباشد که مکانیزم عملکرد آن دقیقا مانند یک میکروسکوپ عبوری نوری است، با این تفاوت که در آن به جای نور از یک پرتوی الکترونی و به جای لنزهای نوری از لنزهای مغناطیسی استفاده می شود.
میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM)
عناصر دارای مشخصات متنوعی هستند که برای تعیین هر کدام از آنها، ابزار و وسایل دقیقی مورد نیاز است. روشهای شناسایی میکروسکوپی، ساختاری، عنصری، پیوندی، کلاسیک و روشهای تعیین مشخصات سطح از جمله روشهای شناسایی هستند که بدین منظور به کار میروند.
اساس برخی از این روش ها، برخورد الکترون با ماده است که نتیجه آن به صورت تصویر، طیف و یا گراف نشان داده میشود. با بررسی این نتایج، اطلاعاتی در مورد ابعاد، شکل، انواع پیوند و میزان تخلخل مواد به دست میآید. برخورد الکترون با ماده، شامل بر هم کنشهای مختلفی است که یکی از آنها، برانگیختگی الکترونهای تراز داخلی ماده است.
الکترونهای برانگیختهشده از طریق الکترون اوژه و تولید پرتو X به حالت پایه بر میگردند که با اندازهگیری هر کدام از آنها میتوان برخی از ویژگیهای ماده، نظیر شکل، اندازه، ساختار و ترکیب شیمیایی آن را به دست آورد. در پژوهشهای مربوط به بررسی خواص مواد نانوساختار، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) یکی از مهمترین و پرکاربردترین دستگاههایی است که بر اساس بر هم کنش الکترون با ماده کار میکند و در اغلب مطالعات، برای تعیین اندازه و شکل مواد نانوساختار از این میکروسکوپ استفاده میشود.
بررسی روش میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM Microscope Elecron Scanning) | |
تعداد صفحات | ۱۴ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۷۸۳ kb |
کاربر گرامی، بلافاصله پس از خرید این پروژه، لینک دانلود آن برای شما فعال می شود. لینک دانلود پروژه به ایمیل شما هم ارسال می شود و با یک کلیک می توانید پروژه خود را دانلود نمایید.