روش های اصلاح شبکه های حرارتی – روش پینچ | |
تعداد صفحات | ۲۱ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۰۲ Mb |
روش های اصلاح شبکه های حرارتی – روش پینچ
در این قسمت پروژه با موضوع روش های اصلاح شبکه های حرارتی – روش پینچ به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
پس از بروز بحران انرژی در اوایل دهه هفتاد میلادی کشورهای صنعتی تلاش های گسترده ای را برای مقابله با آن آغاز کردند. اکنون پس از گذشت چند دهه نه تنها از اهمیت این موضوع کاسته نشده بلکه با ظهور مسائل دیگری نظیر مسائل محیط زیستی و وضع قوانین سخت گیرانه در این زمینه، اهمیت این گونه تحقیق ها دوچندان شده است و اهتمام بیشتری از سوی متولیان این امر مشاهده می شود.
بخش عمده این تلاش ها متوجه صنایع انرژی بر و به خصوص صنایع شیمیایی و فرایندی است. حاصل این تلاشها منجر به ظهور روش های گوناگونی برای سنتز یا اصلاح ساختار این گونه صنایع که به شکل شبکهای از مبدل های حرارتی می باشند، شده است.
پیشرفتهای چشمگیری که در سالیان اخیر در زمینه بهینه سازی مبدل های حرارتی صورت گرفته موجب شده است که محدودیت های موجود و نیز معیارهای لازم برای دستیابی به بهترین وضعیت عملکردی شبکه به خوبی شناخته شود. از این رو به راحتی می توان به جای حرکت کورکورانه برای کاهش مصرف انرژی و یا کاهش سرمایه گذاری های لازم برای اصلاح یا تأسیس یک شبکه از طریق انجام تحلیل بین هزینه و سود به بهترین وضعیت عملکردی که همان شرایط دستیابی به حداقل هزینه های موردنیاز است رسید. به طور کلی روش هایی که تاکنون برای طراحی یا اصلاح شبکه مبدل های حرارتی ارائه شده اند را می توان به چهار دسته زیر تقسیم بندی کرد:
۱- اصلاح شبکه به صورت بررسی مستقیم.
۲- اصلاح شبکه با استفاده از طراحی جدید.
۳- اصلاح شبکه با استفاده از فناوری پینچ
۴- اصلاح شبکه با استفاده از مدل برنامه نویسی ریاضی
دسته اول روش هایی است که اصول و مبانی قاطعی نداشته و صرفا بر اساس خصوصیات ظاهری شبکه و تجربه های طراح برای رسیدن به طرحی که نسبت به طرح قبلی بهتر باشد، پی ریزی می شدند. درواقع این روش غیر از تجربه ابزار دیگری برای اصلاح شبکه در اختیار ندارند و فقط با تکیه بر تجربه و استفاده از اصول اساسی طراحی اقدام به اصلاح شبکه می کند. در نهایت نتایج طرح اصلاحی را با محدودیتهای اعمال شده چک کرده و مقبول بودن طرح را مشخص می کند. این روش حتی در صورت حصول یک نتیجه خوب، هیچ تضمینی برای عدم وجود طرحی بهتر ارائه نمی دهد. لذا بهینه بودن نتایج حاصل شده به هیچ وجه قابل اطمینان نیست. با این وجود، این روش رایج ترین روش اصلاح در طراحی های گذشته بوده است. از این گونه روش ها می توان به روش هامن اشاره نمود.
۲-۱- اصلاح شبکه با استفاده از طراحی جدید
دسته دوم روش هایی است که با داشتن اطلاعات مربوط به جریان های شبکه موجود به وسیله برنامه های کامپیوتری طرح های گوناگونی را بر اساس طراحی پایه ایجاد می نمایند و سپس از مقایسه این طرحها با یکدیگر و شبکه موجود، طرحی را که از نظر ساختمان به شبکه موجود نزدیک تر است را انتخاب می نمایند. از معایب این روش این است که زمان زیادی را برای محاسبه مصرف کند و گران باشد و البته پاسخ خوبی نیز تولید نخواهد کرد زیرا هیچ دیدی را در مورد مسئله فراهم نمی نماید.
۳-۱- اصلاح شبکه با استفاده از فناوری پینچ
دسته سوم روش هایی است که بر مبنای در نظر گرفتن همه پارامترها و عوامل مؤثر در فرایند و نیز نگرش کلی به عملکرد همه آنها در ارتباط با یکدیگر شکل گرفته اند. در این روشها که به آنها اصطلاحا یکپارچه سازی فرایند گفته می شود قبل از شروع به طراحی ابتدا همه نتایج از قبل پیش بینی می شوند و سپس با کمک ابزارهای ویژه ای که در این روش ابداع شده است شبکه ای طراحی می شود که نتایج آن حداقل انحراف را نسبت به نتایج پیش بینی شده داشته باشد. امروزه روش سوم نسبت به سایر روشها از مقبولیت بیشتری نزد طراحان فرایندها برخوردار بوده و در زمینه های گوناگون به کار گرفته می شود که متداول ترین آنها در شبکه مبدل های حرارتی و حداقل کردن هزینه های آنها است.
روش طراحی جامع و یکپارچه سازی در شبکه مبدل های حرارتی که در بیست سال اخیر پا به عرصه ظهور گذاشته است به عنوان ابزاری قوی و روشی قاطع نسبت به سایر روش های طراحی فرایند از جایگاه ویژهای برخوردار است. در این روش اساس کار، به کارگیری فناوری پینچ به منظور استفاده حداکثر از پتانسیل های موجود در شبکه و حداقل کردن نیاز به منابع انرژی از خارج فرایند است [۱].
فهرست
۱- روشهای اصلاح شبکه
۱-۱- اصلاح مستقیم شبکه
۲-۱- اصلاح شبکه با استفاده از طراحی جدید
۳-۱- اصلاح شبکه با استفاده از فناوری پینچ
۴-۱- اصلاح شبکه با استفاده از مدل برنامه نویسی ریاضی
۲- آنالیز پینچ
۳- منحنی مرکب
۴- نقطه پینچ و اهداف انرژی
۵- نمودار شبکه ای
۶- قوانین طراحی شبکه
۷- طراحی MER
۸- حلقه و شکستن حلقه
۹- هدف یابی
۱-۹- دمای پینچ
۲-۹- بار حرارتی سرویس های جانبی
۳-۹- تعداد مبدلها
۴-۹- هزینه های سرمایه گذاری و عملیاتی و حداقل دمای نزدیکی(ΔTmin) بهینه
منابع
روش های اصلاح شبکه های حرارتی – روش پینچ | |
تعداد صفحات | ۲۱ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۰۲ Mb |