روش های حذف آلاینده های آلی (تخریب بیولوژیکی، روش های شیمیایی، روش های فیزیکی) | |
تعداد صفحات | ۳۲ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۶۰۸ kb |
روش های حذف آلاینده های آلی (تخریب بیولوژیکی، روش های شیمیایی، روش های فیزیکی)
در این قسمت پروژه با موضوع روش های حذف آلاینده های آلی (تخریب بیولوژیکی، روش های شیمیایی، روش های فیزیکی) به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
۱- محیط زیست و لزوم حذف آلاینده ها
حضور آلاینده هایی همانند رنگینه ها، فلزات سنگین، سورفکتانت ها، آفت کش ها و حشره کش ها در محیط زیست آبی باعث نگرانی های بسیاری شده است. چون اکثر این آلاینده ها قابل تخریب زیستی نیستند و سرطان زا می باشند. به موجب فعالیتهای صنعتی و استفاده های بومی مخصوصا در کشورهای توسعه یافته، به میزان زیادی فاضلابهای آزاد شده در محیط زیست ایجاد می شوند که اثرات قابل ملاحظه ای به جا می گذارند. بخش زیادی از آلاینده ها اثرات منفی و بلند مدتی بر روی کیفیت آب دارند که این مسئله سلامت انسانها را تهدید می کند و در نتیجه منابع آبی سالم به طور محسوس کاهش می یابد. آن چیزی که ما امروزه به آن احتیاج داریم سلامت آب برای نجات کره زمین و ساکنان آن و ساخت آینده ی ایمن بشر است[۱-۳].
بعلاوه با آزاد شدن مقادیر مختلفی از فرآورده های دیگری مانند داروها، مواد ضدعفونی کننده، شوینده ها، نگهدارنده ها و افزودنی های غذایی و …. به وسیلهی صنایع شیمیایی و دارویی شهروندان و محیط زیست و سلامتی بشر در مخاطره است. این واقعیت که ذخیره ی آب و استفاده ی مداوم آن از ضروریات می باشد، تصفیه ی فاضلابها برای تهیه و تامین آب با درجه می کیفیت مطلوب را اجتناب ناپذیر می کند [۴-۶].
۲-۱- آلاینده های آلی و اثر تخریبی آنها
آلاینده های آلی یکی از گروه های بزرگ آلاینده ها بوده که با تخلیه به آب های سطحی و روان و نیز اکوسیستم های آبی تأثیرات نابهنجار بسیاری را به جا می گذارند. آلاینده های آلی باعث تغییرات نابهنجار در پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در اکوسیستم های آبی شده و از تهدید کننده های بزرگ سلامت محیط زیست و به ویژه محیط زیست آبی به شمار می آیند. بسیاری از آلاینده های آلی در شمار آلاینده های آلی پایدار می باشند و اثرات زیانبار زیست محیطی بسیاری را بر جای می گذارند. آلاینده های آلی پایدار ترکیباتی هستند که دارای خاصیت سمی پایدار بوده و خاصیت تجمعی در بافت های زنده و استعداد ذخیره و انتقال دراز مدت دارند [۷].
یک دسته مهم از ترکیبات آلاینده، رنگینه ها می باشند که پس از انتشار در منابع آب، به سختی واکنش میدهند. زیرا ساختار مولکولی پیچیده ای دارند و اغلب محصولی سنتزی می باشند، بنابراین مقاوم بوده و تخریب زیستی آنها دشوار است. رنگدانه ها در صنایع نساجی، چرم، کاغذ، پلاستیک و رنگسازی استفاده می شوند. این صنایع حجم زیادی از آب را مصرف می کنند. بنابراین مقدار قابل توجهی پساب های رنگی تولید می کنند. متیلن بلو یک رنگ شیمیایی آروماتیک پر کاربرد و مهم در صنایع نساجی است. این رنگ به دلیل آروماتیک بودن غالبأ سمی، مقاوم به تجزیه بیولوژیکی، سرطان زا و جهش زا است. تخمین زده شده که سالانه بیش از ۷۰۰ هزار تن مواد رنگی و رنگرزی تولید می شود. که در سالهای اخیر کارهای زیادی برای حذف آنها از محیط زیست صورت گرفته است [۸-۱۳].
کلروفنل ها گروه خاصی از آلاینده های آلی می باشند که در لیست مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا و اروپا در حوزه ی مربوط به آب پاک جزو ردیفهای اول آلودگی قرار داده شده اند [۱۴-۱۶]. این مواد سمی هستند و اغلب غیر قابل تخریب بیولوژیکی می باشند و حذف آنها از محیط زیست مشکل است [۱۷-۱۸].
۳- روش های متداول در حذف آلاینده های آلی
۳-۱- تخریب بیولوژیکی (میکروبی)
تخریب بیولوژیکی رایج ترین و گسترده ترین تکنیک مورد استفاده در تصفیه پساب های رنگی است. از مزیت های این روش هزینه پایین، محصول معدنی و غیر سمی می باشد. این فرایند به صورت هوازی (در حضور اکسیژن) یا بی هوازی (در غیاب – اکسیژن) و یا ترکیب هوازی بی هوازی انجام می گیرد. بسیاری از میکروارگانیسم ها مثل باکتری ها، قارچها و جلبکها توانایی حذف آلاینده ها را دارند. اما به دلیل نیاز به سطح بزرگ برای برهمکنش، تغییر حساسیت برای انواع مواد شیمیایی و سمیت، کاربرد آنها محدود است. در این فرایند از توانایی سوخت و سازی میکروارگانیسم ها برای تخریب آلاینده های خطرناک استفاده می شود. هدف این فرآیند تبديل آلاینده های آلی به ماحصل سوخت و ساز بی خطر و یا معدنی کردن آلاینده ها به کربن دی اکسید و آب است. به طور بالقوه تخریب بیولوژیکی برای حذف هر ترکیبی که میکروارگانیسم ها می توانند به دام بیندازند یا جذب کنند، به کار برده می شود. انواع هیدروکربنها، هیدروکربنهای کلردار، ترکیبات آروماتیک نیتروژن دار، ترکیبات آلی فسفردار، سیانیدها می توانند از طريق تخریب بیولوژیکی حذف شوند [۱۹-۲۱].
واضح است که تیمارهای بر پایه میکروبی آلاینده های محیط و فاضلابهای صنعتی از نظر اقتصادی در مقایسه با دیگر روشهای متداول از جمله برجذب، فرآیندهای اکسایشی و … بسیار مقرون به صرفه می باشد [۲۲]. شکل (۱) نموداری تصویری از عملکرد تخریب بیولوژیکی و محصولات نهایی را نشان می دهد [۲۳].
فهرست
۱- محیط زیست و لزوم حذف آلاینده ها
۲- انواع آلاینده ها
۲-۱- آلاینده های آلی و اثر تخریبی آنها
۲-۲- رنگینه ها
۳-۲- کلروفنل ها
۳- روش های متداول در حذف آلاینده های آلی
۳-۱- تخریب بیولوژیکی (میکروبی)
۳-۲- روش های شیمیایی
۳-۲-۱- اکسایش
فرایندهای اکسایش پیشرفته (AOPs)
۳-۲-۲- خاکستر سازی
۳-۲-۳- تیمار شیمیایی
۳-۲-۴- روش های ته نشینی
۳-۲-۵- روش های الکتروشیمیایی
۳-۳- روش های فیزیکی
۳-۳-۱- جداسازی توسط برجذب
۴- روش های برجذب
۴-۱- مکانیسم ها و تعاریف در برجذب
۴-۲- فاکتورهای موثر در برجذب
۴-۳- همدماهای برجذب
۵- جاذب ها
۵-۱- آلومینای فعال
۵-۲- کربن فعال
۵-۳- جاذب های طبیعی
۵-۴- جاذب های متخلخل
۵-۵- مدل های سینتیکی بر جذب گونه ها بر روی جاذبها
۵-۵-۱- مدل سنتیک شبه درجه اول
۵-۵-۲- مدل سنتیک شبه درجه دوم
۵-۵-۳- معادله نفوذ درون مولکولی
۶- اصلاح سطح جاذب ها
۶-۱- عاملدار سازی جاذب با فتالوسیانین
۶-۲- مطالعه ی اسپکتروسکوپی جاذب های حاوی فتالوسیانین
۶-۲-۱- طیف سنجی فرابنفش – مرئی
۶-۲-۲- طیف سنجی زیر قرمز
۶-۴- تثبیت کمپلکس های فتالوسیانین روی سطح جاذب ها
منابع
رروش های حذف آلاینده های آلی (تخریب بیولوژیکی، روش های شیمیایی، روش های فیزیکی) | |
تعداد صفحات | ۳۲ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۶۰۸ kb |