ساخت نانو کاتالیزورهای صنعتی بر پایه ی زئولیت های اصلاح شده برای فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن و مدلسازی فرآیند | |
تعداد صفحات | ۵۸ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۲ Mb |
تحقیق ساخت نانو کاتالیزورهای صنعتی بر پایه ی زئولیت های اصلاح شده برای فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن و مدلسازی فرآیند
در این قسمت تحقیق با موضوع ساخت نانو کاتالیزورهای صنعتی بر پایه ی زئولیت های اصلاح شده برای فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن و مدلسازی فرآیند به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
در صنعت پتروشیمی اولفینهای سبك مانند اتیلن، پروپیلن و بوتن به عنوان مواد اولیه در تولید انواع پلیاولفینها مورد استفاده قرار میگیرند. هر چند كه كراكینگ حرارتی نفتا فرآیند اصلی در تولید اولفینهای سبك باقی مانده است، اما فرآیندهای گوناگونی مانند كراكینگ حرارتی اتان و كراكینگ كاتالیست سیال (FCC) به عنوان فرآیندهای جانبی اولفینهای سبكتری تولید میكنند. اما با توجه به بحرانهای نفتی و همچنین افزایش پيوسته قیمت نفت خام، عملی بودن این فرآیندها، (كه بر پایه منابع نفتی هستند) برای تولید اولفینهای سبك را كاهش میدهد.
از این گذشته مصرف زیاد انرژی در كراكینگ حرارتی نفتا همراه با نشر مقدار زیادی از كربندیوكسید سبب افزایش قیمت محصولات اولفینی سبك با استفاده از این فرآیند میشود. در نتیجه فرآیندهای دیگری برای تولید اولفینهای سبك از منابع غیر نفتی و بدون استفاده از انرژی زیاد مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند.
با توجه به چشم انداز ذخایر گاز در دنیا، فرآیندهای پتروشیمیایی که از گاز به عنوان خوراک اولیه استفاده مینمایند بسیار اقتصادی به نظر میرسد. فرآیند تولید متانول یکی از مهمترین این فرآیندها میباشد. ولی مدتی است که عرضه محصول متانول بر تقاضای مصرف آن در دنیا پیشی گرفته است. بر اساس بررسیهایی كه توسط شركت CMAI در بین سالهای ۱۹۹۸-۱۹۸۵ انجام گرفته، متانول پایینترین و اولفینها بالاترین سطح درآمد را در بین چهار ماده استراتژیك پتروشيميايی دارند.
از طرف دیگر تحقیقات نشان میدهد كه متانول میتواند تحت شرایط عملیاتی خاصی و در حضور كاتاليست به بنزین و یا اولفینها تبدیل شود. از این رو، استفاده از فرآیندهایی که بتواند متانول مازاد را به محصولات مورد نیاز در بازارهای جهانی از جمله اتیلن، پروپیلن و بنزین تبدیل نماید، در حال پیشرفت است. در این راستا فرآیندهای تبدیل متانول به الفینهای سبک(MTO) ، تبدیل متانول به پروپیلن (MTP)و تبدیل متانول به بنزین (MTG)، در فاز تحقیقاتی مورد مطالعه قرار گرفته و در حال حاضر وارد مرحله نیمه صنعتی شدهاند.
در صنعت پتروشيمی، پروپیلن به عنوان خوراكی اساسی برای تولید محصولات متنوعی مانند پلی پروپیلن، اكریلونیتریل، پروپیلناكسید و بسیاری از محصولات شیمیائی دیگر كه می توانند جایگزین مواد غیر پلاستیكی مانند كاغذ، چوب و استیل شوند، مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو تقاضا برای پروپیلن در بازارهای جهانی در حال افزایش است. در حال حاضر اكثر پروپیلن تولیدی جهان به عنوان محصول جانبی در طی فرآيند توليد اتيلن از كراكینگ بخار و كراكینگ كاتالیستی نفت خام به دست میآید، اما همانطور كه ذكر شد، بحرانهای نفتی یافتن روشهای دیگری را برای تولید پروپیلن مورد توجه قرار داده است.
فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن (MTP) تكنولوژی جدیدی است كه بر اساس كراكینگ كاتالیستی بنا نهاده شده است. اين فرآيند كه توسط شركت لورگی به حالت نيمه صنعتی توسعه داده شده است میتواند به عنوان فرآيندی جايگزين در توليد پروپيلن مورد استفاده قرار گيرد.
اهمیت پروپیلن در صنعت پتروشیمی
در صنعت پتروشیمی مدرن، پروپیلن به عنوان خوراک بسیار مهمی جهت تولید انواع پلاستیکهای پلیپروپیلن، پلی آکریلونیتریل، پروپیلن اکسید و اکریلیک اسید به کار میرود و همچنین بسیاری از کالاهای شیمیایی دیگر که از پروپیلن مشتق میشوند، میتوانند به عنوان جایگزینی برای مواد غیر پلاستیکی نظیر کاغذ، فولاد و چوب، به کار گرفته شوند. بنابراین بازار تقاضا برای پروپیلن در دهههای اخیر به سرعت در حال رشد بوده است.
در سالهای گذشته، پروپیلن بیشتر به عنوان یک محصول جانبی از طریق فرآیندهای کراگینگ با بخار آب و کراکینگ کاتالیزوری برشهای نفتی به دست میآمد. چنین روشهایی بدون استثنا به منابع عظیم نفت خام نیاز دارند. لذا به خاطر بحران دسترسی به نفت خام در آیندهای نه چندان دور و کافی نبودن مقدار پروپیلن تولیدی از روشهای رایج کنونی، یافتن روش جدیدی برای تولید پروپیلن از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
فهرستی از موضوعات درج شده در این تحقیق در زیر آمده است:
- فصل اول: مقدمه
- مقدمه
- اهمیت پروپیلن در صنعت پتروشیمی
- پیدایش فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن و تاریخچه آن
- تفاوت دو فرآیند MTP و MTO
- عرضه و تقاضای پروپیلن در جهان
- فرآیندهای تولید الفین
- کراکینگ با بخار آب
- کراکینگ کاتالیستی بستر سیال
- هیدروژن زدائی از پارافین ها
- جفت شدن اکسایشی متان
- تبدیل متانول به الفین
- نحوه کشف فرآیند تبدیل متانول به اولفین
- كاتالیستهای مورد استفاده در فرآیند MTO و MTP
- تکنولوژی های صنعتی تولید الفینهای سبک از متانول
- فرآیند موبیل
- فرآیند یو او پی/ هیدرو نورسک
- فرآیند لورگی
- اولفین ها در ایران
- فصل دوم: بررسی منابع
- بررسی انواع کاتالیزورهای بهبود یافته برای فرآیند تبدیل متانول به الفینها
- بررسی مکانیسم واکنش MTO و MTP
- تشکیل دی متیل اتر
- تشکیل پیوند اولیه کربن-کربن
- مکانیسم تشکیل یون کاربِنیوم
- مکانیسم تشکیل تری متیل اکسونیوم
- تشکیل یون کاربِن
- تبدیل محصول های اولیه به الفین ها
- مکانیسم استخر هیدروکربنی
- مکانیسم ارائه شده توسط وو و همکارانش
- شبیه سازی به روش CFD
- تعریف خواص سیال
- حل مسئله به وسیله CFD
- الگوریتم حل
- مراجع
ساخت نانو کاتالیزورهای صنعتی بر پایه ی زئولیت های اصلاح شده برای فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن و مدلسازی فرآیند | |
تعداد صفحات | ۵۸ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۲ Mb |