محصولات تخمیری (دوغ و نوشیدنی کفیر) | |
تعداد صفحات | ۵۵ |
نوع فایل | |
حجم فایل | ۵ Mb |
محصولات تخمیری ( دوغ و نوشیدنی کفیر )
در این قسمت پروژه با موضوع محصولات تخمیری ( دوغ و نوشیدنی کفیر ) به صورت فایل PDF برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
پیشگفتار
کفیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه های کفیر است که سرمنشأ آن کوههای قفقاز در روسیه می باشد. دارای عطر و طعم خوشی بوده و می تواند همراه با عسل و سایر میوه ها مصرف شود. همچنین مصرف کفیر بر روی حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت و مدت اسهال، اختلال خواب، افسردگی و اختلالات زیاد فکری مؤثر می باشد و به بازسازی فلور میکروبی غشاهای مخاطی سراسر دستگاه گوارش کمک می کند.
میکروارگانیزمهای آن غیر بیماریزا بوده و برای تولید کفیر به مقدار زیادی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ساکارومیسز کفیر، نیاز می باشد. ترکیب کفیر، تغییرپذیر بوده و به عواملی همچون منبع چربی شیر، ترکیب دانه ها و تکنولوژی فرآوری کفیر مربوط می شود. محصولات گوناگونی مانند؛ کفیر منجمد خشک شده، کفیر شیر پس چرخ و قرص جویدنی کفیر از آن حاصل می شوند. فرآیند تولید کفیر به دو صورت سنتی و صنعتی، اندکی متفاوت می باشد که بازدهی روش صنعتی به مراتب بیشتر خواهد بود.
مقدمه
کفیر نوعی ماده ی غذایی است که از رشد نوعی قارچ در شیر و طی یک فرایند تخمیر به وجود می آید. این قارچ را نخستین بار قبایل قفقازی در کوهستان های سرزمین شان کشف کرده و مورد استفاده قرار داده اند. درباره ی چگونگی رواج استفاده از کفیر، در میان این مردم داستان هایی نیز وجود دارد که البته بیشتر به افسانه می مانند. این ماده ی غذایی در طول سده های بسیار در انحصار قبایلی خاص از مردم قفقاز قرار داشت و آن را به بیگانگان معرفی نمی کردند و نمی دادند. تا اینکه در سدهی نوزدهم میلادی دو برادر روسی کلک با لطایف الحیلی آن را به دست آوردند و در دسترس جهانیان قرار دادند .
دانشمندان و متخصصان علوم تغذیه در پژوهش های خود به این نتیجه رسیده اند که استفاده از مواد غذایی که طی فرایندهای تخمیر به وجود می آیند برای آدمیزاد بسیار مفید است. ( موجود نازنینی به نام مگس هم به این خاطر خیلی پرجنب وجوش است که از مواد تخمیرشده تغذیه می کند.
یکی از این مواد ماست است برخلاف آنچه که عوام هر چیز بی خاصیت، سرد، شل و بی احساسی را به ماست تشبیه می کنند ولی این فراورده ی غذایی خواص بسیار جالب انگیزناک و شگفت انگیزناکی دارد. از جمله اینکه جایگزین بسیار مناسبی برای شیر در کسانی است که شیر را به راحتی هضم نمی کنند و یا اینکه کودکانی که ماست زیاد مصرف کنند در سنین بزرگسالی افزون بر استخوان بندی قوی تر از میانگین قد بالاتری نیز برخوردار خواهند بود.
ماست همچنین پاک کنندهی دستگاه گوارش است، مسکن خوبی است هنگامی که دچار سوختگی می شوید اگر مقداری ماست روی محل سوختگی قرار دهید احساس سوزش از بین می رود. همچنین بسیاری از افراد روستایی و ایلیاتی که عمر نوح پیدا کرده اند و هر از چند گاهی اخبار تلویزیون نشانشان می دهد یکی از دلایل طول عمرشان را مصرف زیاد ماست دانسته اند .
در مناطقی از قفقاز که مصرف کفیر رایج است طول عمر متوسط مردم چیزی بالاتر از ۱۰۰ سال است و دیدن افرادی با عمر ۱۲۰ سال هم طبیعی است. حتی من شنیده ام که سالها پیش در قفقاز پیرمردی به نام شیر علی زندگی می کرده که بیش از ۱۸۰ سال عمر کرده.(چنین موجودی حتما نتیجه اش صدساله بوده!) در این مناطق بسیاری از بیماری های مردم دیگر نقاط جهان یافت نمی شود و علت آن را نیز مصرف کفیر دانسته اند ، از جمله آمار ابتلا به سرطان در این مناطق بسیار کم است. حالا آیا موافقید که کفیر را اکسیر سلامتی بنامیم.
دو نوع اصلی کفیر موجود می باشد:
۱) شکری ، که محصول آبکی شیرین بر روی انواع آبمیوه است .
۲)شیری ، که یک نوشیدنی تخمیری شیری می باشد .
فهرست مطالب این پروژه در زیر نشان داده شده است:
پیشگفتار
مقدمه
استارترها در صنایع لبنی
استارترهای مزوفیل
استارترهای ترموفیل
طبقه بندی انواع استارترها
نحوه تهیه استارترها در کمپانی های تولید استارترهای لبنی
دلایل احتمالی غیرفعال بودن استارترها
دوغ و انواع آن
تاریخچه دوغ در ایران
ویژگی های دوغ
انواع دوغ
مراحل تولید دوغ
بسته بندی دوغ
تاریخچه و کشورهای تولید کننده و مصرف کننده دوغ کفیر
ویژگی های حسی
ویژگی های تغذیه ای
خصوصیات سلامت بخش
فواید کفیر برای سلامتی
میکروبیولوژی کفیر
آغازگرهای مورد استفاده میکروبی
کشت های مورد استفاده
دانه کفیر
ترکیب شیمیایی تغذیه ای کفیر
محصولات تولید شده توسط کفیر
فرآیند تولید کفیر
فرآوری سنتی کفیر
فرآوری صنعتی کفیر
محصولات مشابه
خواص بیولوژیکی کفیر
دوغ کفیر حلال یا حرام
محصولات تخمیری (دوغ و نوشیدنی کفیر) | |
تعداد صفحات | ۵۵ |
نوع فایل | |
حجم فایل | ۵ Mb |