مروری بر کاربرد سیالات فوق بحرانی در جداسازی محصولات فرایند های زیستی | |
تعداد صفحات | ۳۳ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۲۴۷ kb |
تحقیق مروری بر کاربرد سیالات فوق بحرانی در جداسازی محصولات فرایند های زیستی
در این قسمت تحقیق با موضوع مروری بر کاربرد سیالات فوق بحرانی در جداسازی محصولات فرایند های زیستی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
چکیده
هزینه بالای حلال های آلی و مسائل زیست محیطی رو به افزایش و نیاز های روز افزون در صنایع داروسازی و غذایی و بیولوژیکی به محصولات فوق خالص با ارزش بالا، ما را مجبور به توسعه تکنولوژی های نو و تمیز برای جداسازی محصولات در این صنایع می کند. سیالات فوق بحرانی یک قدرت فوق العاده حلالیت را در حالتی که تا حد دانسیته های معادل مایعات فشرده شوند، به نمایش می گذارند. و با وجود دارا بودن دانسیته ی معادل مایع، سیال فوق بحرانی خواص نفوذ پذیری و ویسکوزیته ی شبه گاز را نمایش می دهد. در این میان کربندیاکسید فوق بحرانی ( که با دمای بحرانی پایین ۳۱/۱ درجهی سانتیگراد و فشار بحرانی ۷۳ بار، محیط مناسبی برای تشکیل محصولات فرایندی فرار را فراهم میسازد) رایجترین مورد استفاده شونده در این کاربری است. غیرسمیبودن و اشتعالناپذیری به همراه سادگی بازیابی ماده، از مهمترین برجستگیهای قابل ذکر کربندیاکسید فوق بحرانی هستند. یکی از مواردی که جداسازی محصولات فرایندی آن با استفاده از سیالات فوق بحرانی نتایج مناسبی را به نمایش گذاشته است، فرایند های زیستی است. تنوع محصولات فرایند های زیستی به علاوه ی ماهیت این محصولات باعث شده تا انتخاب روش مناسب برای جداسازی آن چه به دست می آید بسیار حیاتی بنماید. در این گزارش، در ادامه ی معرفی خواص مربوط به سیالات فوق بحرانی و همین طور مزیت های استخراج با استفاده از سیالات فوق بحرانی، برخی کاربردهای این تکنولوژی در فرایند های زیستی عنوان می شوند که از آن جمله می توان جداسازی آب و اتانول، آب و استیک اسید و استخراج لیپید ها را نام برد.
مقدمه
دهه ی ۷۰ میلادی همراه با رویداد هایی در سطح جهان بود که به افزایش غیرقابل پیش بینی قیمت شکل های متفاوت انرژی منجر شد. مشکلی برای کشورهای صاحب صنعت که تمام معادلات و براورد های اقتصادی آن ها را به هم می ریخت. بنابراین جست و جو برای فرایند هایی که مصرف کم تری از انرژی را ارائه می کردند، در میان پژوهشگران مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی با سرعت بیشتر پی گیری شد تا با جایگزینی روش های مرسوم گامی در راستای مقابله با فشار اقتصادی برداشته شود.
کاربرد سیالات فوق بحرانی برای جداسازی مخلوط ها، یکی از فرایندهایی بود که جنبه های اقتصادی آن به انگیزه های انجام پژوهش بر آن می افزود. عدم احساس نیاز به طراحی یک فرایند تقطیر در مرحله ی بازیابی جزء استخراج کننده یکی از مواردی است که به کاهش مصرف انرژی در مقام مقایسه با روش های عملیاتی استخراج مایع-مایع می انجامد. در حقیقت، در استخراج با به کاربردن سیال فوق بحرانی، بازیابی حلال به روش انبساط ناگهانی و کاهش فشار انجام می گیرد.
جدا از جنبه ی اقتصادی مطرح، گسترش استفاده از سیال فوق بحرانی در فرایند های مختلف زیستی، غذایی، آرایشی و دارویی به ویژگی بسیار مناسب این فاز از سیالات نیز وابسته است. ویژگی ای که به ما این امکان را می دهد تا محصولات یک فرایند زیستی یا شیمیایی را تا هر درجه خلوص مطلوب به دست آوریم و پس از بازیابی حلال شاهد حضور جزء استخراج کننده در محصول نباشیم.
دلیل دیگر گسترش سیالات فوق بحرانی این است که هشدار های سلامتی و محیط زیستی جدی ای در استفاده از حلال های آلی به منظور استخراج وجود دارد. به ویژه در صنایع غذایی می بایست همیشه به دنبال بهترین تکنولوژی جداسازی برای به دست آوردن ترکیبات خالص با کیفیت بالا بود و محصولات سالم با کیفیت آلی مورد نظر است.
فهرست مطالب
- چکیده
- مقدمه
- ویژگی های سیال فوق بحرانی
- نیرو های بین مولکولی
- مزیت های استخراج با استفاده از سیال فوق بحرانی
- شرح استفاده از سیالات فوق بحرانی در جداسازی محصولات بیوتکنولوژی
- جداسازی محصول تخمیر الکلی
- استیک اسید و آب
- استخراج لیپید ها با استفاده از سیال فوق بحرانی
- SC-CO2 به عنوان یک حلال برای استخراج لیپید
- اصول SFE لیپید ها
- روش استخراج لیپید ها با استفاده از سیال فوق بحرانی
- کاربرد های SC-CO2 در داروسازی و فرایند استریل کردن
- نتیجه گیری
- منابع و مأخذ
مروری بر کاربرد سیالات فوق بحرانی در جداسازی محصولات فرایند های زیستی | |
تعداد صفحات | ۳۳ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۲۴۷ kb |
کاربر گرامی، بلافاصله پس از خرید این پروژه، لینک دانلود آن برای شما فعال می شود. لینک دانلود پروژه به ایمیل شما هم ارسال می شود و با یک کلیک می توانید پروژه خود را دانلود نمایید.