پاورپوینت کاربرد امواج UV در نگهداری مواد غذایی | |
تعداد صفحات | ۴۴ |
نوع فایل | PowerPoint |
حجم فایل | ۳٫۵۳ Mb |
کاربرد امواج UV در نگهداری مواد غذایی
در این قسمت پاورپوینت با موضوع کاربرد امواج UV در نگهداری مواد غذایی به صورت فایل powerpoint برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پاورپوینت را در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
- ایمنی مواد غذایی از مهمترین موضوعاتی است که صنایع غذایی و شرکت های خدمات غذایی باید با آن روبرو شوند.
- در حال حاضر، افزایش تقاضا برای انواع بیشتری از غذاها و غذاهای آماده، خطر آلودگی را افزایش می دهد.
- استفاده از HACCP (تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی) تضمین های امنیتی را در سیستم های تولید، اصلاح های حرارتی و زنجیره های سرد افزایش داده است و به کاهش فرصت برای دسترسی عوامل بیماری زا به مواد غذایی و / یا رشد در سطحی که خطر عفونت یا تولید سموم کمک کرده است.
- با این حال، شیوع بیماری های ناشی از غذا در بیشتر کشورهای صنعتی رو به افزایش است.
- مطالعه و اصلاح روی محصولات غذایی برای افزایش عمر مفید آنها انجام
می شود، اما مهمتر از همه اطمینان از ایمنی آن برای مصرف کنندگان است. - فناوری های حرارتی بیشترین کاربرد را برای دستیابی به این اهداف دارند، اما این روش های اصلاحی تأثیر منفی بر روی برخی از اجزای خود مواد غذایی، کاهش محتوای ویتامین و سایر مواد مغذی و همچنین ویژگی های حسی دارند، که از نظر رنگ و خصوصیات بافتی جذابیت آنها را کمتر می کند.
- گزینههای جایگزین برای فناوری های حرارتی می توانند ضمن حفظ خصوصیات تغذیه ای و به حداقل رساندن افت کیفیت از نظر عطر و طعم، رنگ و ارزش غذایی، محصولات غذایی را بدون آنزیم ها و میکروارگانیسم های مضر تولید کنند. یکی از این فناوریهای نوین، اشعه ماوراء بنفش است.
- گزینه های جایگزین شامل میدانهای الکتریکی پالسی، پردازش نور ماوراء بنفش، حداقل فرآیندهای حرارتی و فرآوری فشار بالای پیوسته و ناپیوسته، از جمله بسیاری دیگر می باشند.
- این فن آوری های جایگزین می توانند محصولات غذایی را بدون میکروارگانیسم ها و آنزیم های خطرناک که ممکن است خصوصیات غذایی و حسی غذاها را کاهش دهند، تحویل دهند.
- از نور ماوراء بنفش می توان برای غیرفعال کردن بسیاری از ارگانیسم ها از جمله ویروس ها استفاده کرد.
- در حال حاضر مشخص شده است که نور ماوراء بنفش فقط روی سطوح یا مایعات شفاف مانند آب کار می کند. اشعه ماوراء بنفش سالهاست که در صنایع داروسازی ، الکترونیک و آبزی پروری به عنوان محیط ضد عفونی استفاده می شود
- نور UV یا فرابنفش موجی است در گسترهامواج الکترومغناطیسی که طیف گسترده ای از طول موج را در طیف نور (۴۰۰-۱۰۰ نانومتر) در بر می گیرد
- تأثیر کشنده در میکروارگانیسم ها عمدتاً ناشی از نور ماوراء بنفش موج کوتاه است (UV-C ، ۲۰۰-۲۸۰ نانومتر) ، که مسئول غیرفعال کردن موجودات زنده در نتیجه آسیب بهDNA آنها است.
- تغییر فتوشیمیایی شامل اتصال عرضی بین پایه های نوکلئوزید پیریمیدین همسایه (تیمین و سیتوزین) در همان رشته DNA است که بر روی رونویسی و تکثیر DNA اثر می گذارد ، در نتیجه باعث مرگ سلول می شود.
- عمده ترین استفاده اولیه از نور ماوراء بنفش، آلودگی آب بوده است، در حالی که کاربردهای جدیدتر آن شامل بهداشت هوا، گندزدایی و استریل کردن سطح و ضد عفونی مایعات به غیر از آب است.
فهرست
مقدمه
نور UV
اندازه گیری دز و میکروارگانیسم ها
کاربرد و تاثیرات
جمع بندی نهایی
پاورپوینت کاربرد امواج UV در نگهداری مواد غذایی | |
تعداد صفحات | ۴۴ |
نوع فایل | PowerPoint |
حجم فایل | ۳٫۵۳ Mb |