کاربرد نانولوله های کربنی در شیرین سازی گاز طبیعی | |
تعداد صفحات | ۱۰۵ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۸۳ Mb |
تحقیق کاربرد نانولوله های کربنی در شیرین سازی گاز طبیعی
در این قسمت تحقیق با موضوع کاربرد نانولوله های کربنی در شیرین سازی گاز طبیعی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
نانو ساختارها
بزرگترین تحول در نانوتکنولوزی سخنرانی ریچارد فاینمن برنده جایزه نوبل ۱۹۶۵ فیزیکدان مشهور دهه ۶۰ ملقب به پدر علم نانو تکنولوزی در کنفرانس انجمن فیزیک امریکا در سال ۱۹۵۹ که در سال ۱۹۶۰ منتشر شد می باشد.
نانو لوله کربنی
نانولولههای کربنی که از صفحات کربن به ضخامت یک اتم و به شکل استوانهای توخالی ساخته شدهاست در سال ۱۹۹۱ توسط سامیو ایجیما (از شرکت NEC ژاپن) کشف شد.
خواص ویژه و منحصر به فرد آن از جمله مدول یانگ بالا و استحکام کششی خوب از یک طرف و طبیعت کربنی بودن نانولولهها (به خاطر این که کربن مادهای است کم وزن، بسیار پایدار و ساده جهت انجام فرایندها که نسبت به فلزات برای تولید ارزانتر میباشد) باعث شده که در دهه گذشته شاهد تحقیقات مهمی در کارایی و پرباری روشهای رشد نانولولهها باشد. کارهای نظری و عملی زیادی نیز بر روی ساختار اتمی و ساختارهای الکترونی نانولوله متمرکز شدهاست. کوششهای گستردهای نیز برای رسیدگی به خواص مکانیکی شامل مدول یانگ و استحکام کششی و ساز وکار عیوب و اثر تغییر شکل نانولولهها بر خواص الکتریکی صورت گرفتهاست. میتوان گفت این علاقه ویژه به نانولولهها از ساختار و ویژگیهای بینظیر آنها سرچشمه میگیرد.
بعد از ساخت اولین نانولوله، دانشمندان بر روی روشهای سنتز این نانولوله فعالیت زیادی انجام داده و توانستند به روشهای مختلفی دست یابند و سپس سعی کردند با ارائه روشهای متنوع بر مشکلات موجود نیز فائق بیایند که بعضی از مشکلات تا حدی مرتفع و بعضی نیز همچنان پابرجاست. با این وجود امروزه سنتز نانولولهها یک مسأله کاملاً حل شدهاست لذا کمتر محققی به دنبال سنتز نانولوله با روشهای خاص میباشد. میتوان گفت امروزه بعد از گذر از مرحله سنتز به مرحله تجاریسازی نانولولهها رسیدهایم، مرحلهای که میتواند توان رقابتی بالای شرکتها را نمایان سازد.
بعضی اوقات تجارت به جهان داروینی شبیه میشود، جهانی که شرکتها برای تسلط بر یکدیگر در آن با هم به رقابت میپردازند. در این فرایند شرکتهای ضعیفتر مجبور به ترک صحنه سرمایهگذاری تجاری میشوند. به نظر میرسد این ماجرا در مورد یکی از شاخههای اصلی فناوری نانو یعنی نانولولههای کربنی نیز صادق میباشد.
شرکتهایی از سراسر جهان، از جزیره کوچک قبرس گرفته تا جمهوری خلق چین، ادعای ریسک و سرمایهگذاری بر روی نانولولههای کربنی را دارند. محصولاتی که از فولاد سختتر، از آلومینیوم سبکتر و از مس ضریب هدایت بیشتری داشته و نیمههادی خوبی نیز هستند. تولید کنندگان در حال سرمایهگذاری جهت پیشبرد این بخش و کاهش قیمتهای این فرآورده هستند. اما در واقع بقای این شرکتها وابسته به نوع نانولولههایی است که ارائه میدهند، چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ ثبت اختراعات در این زمینه.
درست است که هنوز سوددهی اقتصادی نانولولهها کاملاً روشن نیست، اما دانشمندان معتقدند چیزی قویتر از فولاد به خوبی میتواند جای خود را در بازار باز کند. لذا در آینده نه چندان دور شرکتهایی که از نانولوله جهت بهتر کردن کیفیت محصولات خود استفاده میکنند بازار آینده را در اختیار خواهند گرفت.
نانولوله کربنی عبارت است از:
لوله شدن یک صفحه گرافیتی به قطر یک اتم به نام گرافن.
نانولوله های کربنی از نسیت طول به قطر نسبتاً بالایی برخوردار هستند
قطر چند ناومتری وطول چند میکرومتری
انواع نانولوله های کربنی
نانولوله های کربنی باز- بسته
تقسیم بندی براساس تعداد دیواره ها
تقسیم بندی بر اساس نحوه پیچیده شدن
هیبریداسیون اتم های کربن در آرایش نانولوله هیبریداسیون sp2 است که از ترکیب یک اربیتال s با دو اربیتال p تشکیل شده و زاویه ۱۲۰ درجه با هم می سازند که همان پیوند سیگما در صفحه را که از نوع کووالانسی است تشکیل می دهد اربیتال باقی مانده بر صفحه عمود و پیوند ضعیف پای را به وجود می آورد.
تاریخچه نانولوله های کربنی
اولین بار در سال ۱۹۷۰ میرینوبواندو ساخت فیبرهای کربن با ابعاد نانومتری را در رساله دکترای خود در دانشگاه اورلان در فرانسه گزارش داد.
در سال ۱۹۹۱ نانولوله های کربنی چند دیواره توسط یک متخصص ژاپنی میکروسکوپهای الکترونی به نام سومیوایجیما در هنگام مطالعه بر روی فلورین ها کشف شد.
مدتی بعد توماس ابزن و پیولیکل آجین از آزمایشگاه آقای ایجیما چگونگی تولید نانولوله های کربن به صورت انبوه توسط تبخیر قوس الکتریکی گزارش دادند. سپس در سال ۱۹۹۳ نانولوله های تک دیواره بطور همزمان توسط گروه ایجیما در شرکت NEC و گروه دونالد بثون در مرکز تحقیقات آلمان متعلق به شرکت IBM در کالیفرنیا کشف شد.
فهرستی از موضوعات درج شده در این تحقیق در زیر آمده است:
- نانو ساختارها
- نانو لوله کربنی
- انواع نانولوله های کربنی
- تاریخچه نانولوله های کربنی
- خواص نانولوله های کربنی
- کاربرد نانولوله
- روشهای سنتز نا نولوله های کربنی
- روشهای خالص سازی
- پرکردن نانولوله ها
- کاربردهای نانوساختارها
- شیرین سازی گاز طبیعی با استفاده از نانو ساختارها
- ارائه روشی تک مرحلهای برای شیرینسازی گازطبیعی با استفاده از نانوساختارها
- گاز ترش
- گاز ترش چگونه تشكيل ميشود ؟
- گاز ترش در چه مناطقي يافت ميشود ؟
- آزمايشات در حين ساخت لوله
- شیرین سازی گاز
- شیرین سازی گاز ترش
- طراحی فرآیند های شیرین سازی گاز ترش
- آلکانول آمین ها
- فرآیند شیرین سازی
- واحد شيرين سازي گاز
- شیرین سازی گاز طبیعی با استفاده از نانو ساختارها
- ابداع روشی نوین برای شیرین سازی گاز با استفاده از فناوری نانو
- کاربرد نانو در روش GTL در صنعت فرآورش گاز ترش
- مزایای اقتصادی GTL
- مزایای زیست محیطی GTL
- محصولات به دست آمده در تکنولوژی Smds
- مهندسی فرآیند GTL
- پیشرفتهای جدید در زمینه GTL
- ضرورت شيرين سازي گازهاي ترش
- مشخصات استاندارد گازشيرين
- فرآيند شيرين سازي گازها
- فرآيند شيرين سازي دربسترهاي جامد
- فرآيند غربال ملكولي
- فرآيند شيرين سازي با حلال هاي آميني
- برج جذب ( CONTACTOR )
- ميزان آمين درگردش ( AMINE CIRCULATION RATE )
- گرماي واكنش ( HEAT OF REACTION )
- مخزن تبخير ( FLASH TANK )
- جوش آور آمين (AMINE REBOILER)
- برج احياء آمين ( AMINE STRIPPER )
- كندانسوربالاي برج احياء ومخزن تجمع مايع برگشتي
- مبدل حرارتي آمين هاي سبك / غني
- مبدل خنك كننده محلول آمين سبك
- فيلتراسيون / تصفيه محلول آمين (AMINE FILTRATION)
- پمپاژ محلول آمين ( PUMPING OF AMINE SOL )
- فصل هفتم
- نتیجه گیری
- مراجع و منابع
کاربرد نانولوله های کربنی در شیرین سازی گاز طبیعی | |
تعداد صفحات | ۱۰۵ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۱٫۸۳ Mb |