کاهش اکسیژن خواهی فاضلاب شهری با استفاده از روش نانوفتوکاتالیست | |
تعداد صفحات | ۳۵ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۲۷۳ Kb |
کاهش اکسیژن خواهی فاضلاب شهری با استفاده از روش روش نانوفتوکاتالیست
در این قسمت پروژه با موضوع کاهش اکسیژن خواهی فاضلاب شهری با استفاده از روش روش نانوفتوکاتالیست به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
۱- فاضلاب شهری
با توسعه شهرها و افزایش جمعیت آنها و گسترش صنایع روز به روز بر اهمیت کنترل آلودگی محیط زیست افزوده میشود فاضلابها یکی از عوامل آلودگی محیط زیست ماحصل فعالیتهای انسانی و صنایع هستند که بسته به منبع تولید دارای کیفیت و محتوای متفاوت مواد آلی و معدنی و محلول ومعلق و…. می باشند. آنها باید قبل از تخلیه بهداشتی جمع آوری و تصفیه و مجددا به گردش اب در طبیعت برگردانده شوند. امروزه با توجه به عوامل زیستی و محیطی بر زندگی و گستردگی صنعت و تکنولوژی و ساخت کارخانه های بزرگ تولیدی و شیمیایی جهت رفع نیازهای انسان و آلودگی های ناشی از آن دستاندرکاران بهداشت و محیط زیست را بر این داشته تا به فکر بهینه سازی اوضاع و شرایط پسابها و فاضلابهای شهری و صنعتی برآیند و در جهت احیای زیستگاه های طبیعی و کاهش عوامل آلوده کننده مطالعات و کارهای فراوانی صورت دهند. به طور کلی آبهای برگشتی از مصارف مختلف در یک صنعت را به طوری که پساب تولیدی، قابل استفاده برای مصارف خاص نباشد فاضلاب گویند )ناصری و همکاران ۱۳۸۱: آستانی، ۱۳۸۹).
آب مصارف متفاوتی دارد و شاید بتوان گفت هیچ آبادانی را نمیتوان یافت که در آن آب استفاده نشود. آب روزانه به مصارفی مانند شستشو و تمیزسازی مواد خام تهیه محلولهای مختلف، وارد شدن در ،فرآورده به عنوان عامل خنک کننده تولید بخار برای مصارف مختلف، شستشوی وسایل و تجهیزات، شستشوی سالن و محوطه مصارف طبخ غذا، مصارف بهداشتی، آبیاری و…. مورد استفاده قرار میگیرد (آسفی و همکاران، ۱۳۸۳).
هر یک از آلاینده ها آثار سو متفاوتی در محیط زیست به جا می.گذارند. با توجه به این مساله دفع فاضلابها بدون هیچ گونه تصفیه یا تصفیه ناقص علاوه بر آثار سو بر سلامت و بهداشت جوامع انسانی در کوتاه مدت و دراز مدت باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیر به اکولوژی جوامع انسانی و محیط زیست میشوند که گاه غیر قابل جبران خواهد بود لذا برای حفظ محیط زیست و پیش گیری از بروز مشکلات مختلف چنانچه فاضلاب حاوی عوامل آلاینده در محدوده تعریف شده و استاندارد نباشد استفاده از واحدهای تصفیه ضروری است (مرتضوی و همکاران، ۱۳۹۲).
۲- آلاینده فاضلابهای شهری
آلاینده های موجود در فاضلابهای شهری و صنعتی بسیار متنوع هستند. مشخصات فاضلاب هر کارخانه و شهر دارای نوسانات آماری است میزان این نوسانات به تنوع محصولات تولیدی تولید کننده فاضلاب، نحوه ی راهبری پیوسته و ناپیوسته بودن جریان و … بستگی دارد. این آلاینده ها شامل آلاینده های معدنی غیر آلی و آلی هستند تاکنون هزاران هزار ترکیب آلی سنتتیک ساخته شده که در صنایع تولید یا مصرف میشوند و ورود آنها به فاضلابها اجتناب ناپذیر است(کاشفی الاصل و همکاران (۱۳۸۱).
علاوه بر این ممکن است طی جریان روزانه یا ،ساعتی در حرارت و ترکیب فاضلاب نیز تغییراتی به وجود آید. اغلب فاضلابهای شهری صنعتی مخلوطی از هشت نوع آلودگی میباشند.
این موارد شامل مواد اکسیژن خواه عوامل بیماری زا یا ،پاتوژن مواد مغذی، ترکیبات شیمیایی آلی، ترکیبات شیمیایی غیر آلی و سایر مواد معدنی، رسوبات مواد رادیو اکتیو و حرارت هستند که اختلاف این آلاینده ها باعث پیچیده شدن فرآیند تصفیه و پرهزینه شدن آن میشود. در مدیریت فاضلاب اگر هر آلاینده به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد کاری بسیار مشکل و غیر ممکن خواهد بود، بنابراین برای راحتی کار چندین شاخص یا پارامتر را که نمایانگر آلاینده های کل صنایع باشد مورد توجه قرار میدهند. در زیر به این پارامترها اشاره میشود (لاورنس و همکاران، ۲۰۰۷ ).
۳- ترکیبهای آلی با شاخص COD و BOD
از جمله ترکیبهای بسیار مهم در فاضلابهای صنعتی که اقدامات کنترلی مناسبی در جهت تصفیه آنها باید انجام شود ترکیبهای آلی هستند. به طور کلی در بیشتر فاضلابهای صنعتی مواد آلی وجود دارد. این ترکیبها به دو طبقه تقسیم میشوند که هر دو دارای اهمیت هستند.
- مواد آلی قابل تجزیه بیولوژیکی
- مواد آلی غیر قابل تجزیه بیولوژیکی
۱-۳- مواد آلی قابل تجزیه بیولوژیکی
این مواد به عنوان غذا یا منبع انرژی توسط میکروارگانیسمها تجزیه می شوند. این مواد در خلال تجزیه اکسیژن آب را مصرف میکنند و سایر موجودات آبزی داخل رودخانه اعم از ماهیها و سایر موجودات برای تنفس با مشکل مواجه میشوند. اگر اکسیژن مورد نیاز آبزیان تمام شود، تجزیه به شکل بی هوازی درآمده و ممکن است شرایط عفونی و سپتیک ایجاد شود، که علاوه بر ایجاد بو، ترکیبهای آلی اسیدی خطرناکی هم تولید میشود.
۲-۳- مواد آلی غیر قابل تجزیه بیولوژیکی
این مواد مقاوم به تجزیه بیولوژیکی هستند و ممکن است مدت زمان زیادی در محیط باقی بمانند اغلب این ترکیبها سنتتیک هستند و از طریق فاضلاب صنایع ممکن است به محیط وارد شوند. این مواد در صورت داشتن مواد ،سمی ضرر بیشتری را متوجه محیط زیست می کنند.
۳-۳- اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی(BOD)
شاخص ترکیبهای آلی قابل تجزیه در فاضلاب میزان اکسیژنی است که میکروارگانیسمها نیاز دارند تا مواد آلی قابل تجزیه را تجزیه کنند. هر چه مواد آلی بیشتر باشد BOD بالاتر است. بنابراین شاخص بسیار مهمی در تعیین درجه آلودگی فاضلاب به مواد آلی قابل تجزیه و میزان اکسیژن خواهی فاضلاب است.
۴-۳- اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD)
اکسیژن مورد نیاز شیمیایی میزانی از مواد اکسید کننده در آزمایشگاه برای اکسید کردن مواد آلی فاضلاب است. این شاخص بیانگر غلظت کل مواد آلی موجود در فاضلاب است و به عنوان یک شاخص مهم در تعیین درجه آلودگی فاضلاب به ترکیبات آلی مورد ارزیابی قرار می گیرد. فاضلابهایی که نسبت BOD به COD پایین ،دارند دارای قابلیت تجزیه پایین هستند و بنابراین اگر مواد آلی آنها سمی ،باشد خطرات بهداشتی بیشتری دارند (ترکیان و همکاران، ۱۳۷۹).
فهرست عناوین
۱- فاضلاب شهری
۲- آلاینده فاضلابهای شهری
۳- ترکیبهای آلی با شاخص COD وBOD
۱-۳- مواد آلی قابل تجزیه بیولوژیکی
۲-۳- مواد آلی غیر قابل تجزیه بیولوژیکی
۳-۳- اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی(BOD)
۴-۳- اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD)
۴- انواع فرآیند تصفیه فاضلاب
۵- فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته
۱-۵- ازن
۲-۵- پارامترهای موثر بر تولید ازن
۳-۵- پرتو فرابنفش
۵-۴- ازن / پراکسید هیدروژن (O/H2O2)
۵-۵- ازن پرتو فرابنفش (O3/UV)
۵-۶- گندزدایی
۵-۷- پراکسید هیدروژن پرتو ماورا بنفش (H2O2/UV)
۶- مقدمه ای بر فناوری نانو
۷- کاتالیستهای زیست محیطی
۸- نانوفتو کاتالیستها
۹- پرتو فرابنفش و انواع آن
۱۰- منابع تولید پرتو
۱۰-۱- منبع طبیعی پرتو فرابنفش
۲-۱۰- منابع مصنوعی پرتو فرابنفش
۱۱- کاربرد فتواکسیداسیون مستقیم توسط پرتو فرابنفش
۱۲- مطالعات انجام شده
۱-۱۲- مطالعات انجام شده در داخل
۲-۱۲- مطالعات انجام شده در خارج
منابع
کاهش اکسیژن خواهی فاضلاب شهری با استفاده از روش نانوفتوکاتالیست | |
تعداد صفحات | ۳۵ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۲۷۳ Kb |