شناسایی، طبقه بندی و مدیریت پسماندها | |
تعداد صفحات | ۳۱ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۶۰ Kb |
شناسایی، طبقه بندی و مدیریت پسماندها
در این قسمت پروژه با موضوع شناسایی، طبقه بندی و مدیریت پسماندها به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
طبق تعریف قانون مدیریت پسماند، این کلمه به مواد جامد، مایع و گاز (غیر از فاضلاب ) گفته می شود که به طور مستقیم یا غیر مستقیم حاصل فعالیت انسان بوده و از نظر تولید کننده زائد تلقی می شود( امور محیط زیست مدیریت HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی ،۱۳۸۸).
۱-۲- تقسیم بندی پسماند بر اساس قانون مدیریت پسماند کشور
- پسماند عادی: به کلیه پسماندهایی گفته میشود که به صورت معمول از فعالیتهای روزمره انسانها در شهرها، روستاها و خارج از آنها تولید می شود. از نمونه این پسماند می توان به زباله های خانگی و نخاله های ساختمانی اشاره نمود.
- پسماندهای پزشکی (بیمارستانی): به کلیه پسماندهای عفونی و زیان آور ناشی از بیمارستانها، مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاههای طبی و سایر مراکز مشابه گفته می شود. سایر پسماندهای خطرناک بیمارستانی از شمول این تعریف خارج است .
- پسماندهای ویژه: به کلیه پسماندهایی گفته می شود که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناکی از قبیل سمیت، بیماری زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن که به مراقبت ویژه نیاز داشته باشد و آن دسته از پسماندهای پزشکی و نیز بخشی از پسماند های عادی صنعتی ،کشاورزی که نیاز به مدیریت خاص دارند، جزو پسماندهای ویژه محسوب می شوند.
- پسماندهای کشاورزی: به پسماندهای ناشی از فعالیتهای تولیدی در بخش کشاورزی گفته می شود از قبیل فضولات، لاشه حیوانات (دام، طیور و آبزیان )، محصولات کشاورزی فاسد غير قابل مصرف.
- پسماندهای صنعتی: به کلیه پسماندهای ناشی از فعالیتهای صنعتی، معدنی و پسماندهای پالایشگاهی صنایع نفت، گاز ، پتروشیمی، نیروگاهی و امثال آن گفته می شود از قبیل براده ها، سرریزها و لجنهای صنعتی
همانگونه که از اسم پسماندهای خطرناک برمی آید، اینگونه پسماندها در صورت عدم دقت و مراقبت کافی در مدیریت آن می تواند منجر به صدمات جبران ناپذیری به انسانها، حیوانات، محیط اطراف و تاسیسات و تجهیزات شود. به دلیل اهمیت مدیریت مناسب و اصولی اینگونه پسماندهای کشورهای مختلف قوانین و مقررات خاصی را برای مدیریت آن در مراحل تولید، ذخیره، جابجایی، حمل و نقل و دفع نهایی وضع نموده اند. ليكن در کشور ما هنوز مقررات خاصی جز در زمینه حمل و نقل درون مرزی (ماده ۳۳ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، که حمل و نقل درون مرزی پسماندهای خطرناک را ملزم به رعایت مفاد آیین نامه اجرایی حمل و نقل جاده ای مواد خطرناک نموده است) وضع نشده است. از سوی دیگر با پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بازل در خصوص کنترل انتقالات برون مرزی مواد زاید زیان بخش و دفع آنها، زمینه دیگری از رعایت ملزومات قانونی در خصوص پسماندهای خطرناک ملاحظه می شود.
بعلت اهمیت موضوع، در این فصل سعی شده است تا ضمن ارائه تعریفی جامع از پسماندهای خطرناک و نحوه شناسایی و طبقه بندی پسماندهای خطرناک، اهمیت توجه به آن تشریح شده و الزامات مربوط به مدیریت صحیح و اصولی اینگونه پسماندها بمنظور جلوگیری از حوادث و رخدادهای احتمالی تبیین گردد.
۱-۴- تعریف پسماند خطرناک در کنوانسیون بازل
موادی که لااقل یکی از خواص مهم خورندگی، قابلیت اشتعال، سمیت، پرتوزایی و سرطان زایی را دارا بوده، برای سلامت بشر و محیط زیست زیانبار باشند. یکی از تعاریف کاربردی در خصوص پسماندهای خطرناک تعریفی است که توسط گروه ویژه متخصصین مدیریت صحیح زیست محیطی پسماندهای خطرناک در سال ۱۹۸۵ ارائه شده است. طبق این تعریف پسماندهای خطرناک یعنی موادی به غیر از مواد پرتوزا که بدلیل میل ترکیبی شدید، سمیت، قابلیت، انفجار، خاصیت خورندگی و سایر مشخصات برای محیط زیست یا سلامتی چه به تنهایی و یا به صورت تماس با سایر پسماندها، ایجاد خطر نموده و یا احتمال آن را سبب گردند و از نظر قانونی در ایالتی که تولید شده اند و یا در آن دفع می گردند و یا از مسیری که حمل میگردند، خطرناک تلقی می شوند. پسماندهای خطرناک عبارتند از مواد یا اشیایی که دفع شده اند یا قصد دفع آنها وجود دارد و یا می بایست دفع شوند و به یکی از دسته های مندرج در پیوست های او ۲ معاهده بازل تعلق داشته باشد.
فهرست
۱- تعاريف
۱-۱- تعریف پسماند
۱-۲- تقسیم بندی پسماند بر اساس قانون مدیریت پسماند کشور
۱-۳- تعاریف پسماندهای خطرناک
۱-۴- تعریف پسماند خطرناک در کنوانسیون بازل
۱-۵- تعریف پسماندهای خطرناک تحت قانون مدیریت پسماندها در ایران
۱-۶- اهمیت نسبی پسماندهای خطرناک در ایجاد مخاطرات بهداشتی
۲- مراحل مدیریت پسماند
۲-۱- جابجایی، ذخیره در محل و پردازش مواد زائد جامد شهری
۲-۱-۱- جابجایی در محل
۲-۱-۲- ذخیره در محل
۲-۱-۳- پردازش در محل
۲-۲- جمع آوری مواد
۲-۳- حمل و نقل
۲-۴- بازیافت
۲-۵- دفع نهایی
۳- سیستم مدیریت پسماندهای خطرناک
۳-۱- تولید و نگهداری مواد زائد خطرناک
۳-۲- جلوگیری از تولید آلودگی و حداقل سازی ضایعات
۳-۳- بازیابی و بازیافت
۳-۴- تصفیه
۳-۵- دفع مواد زائد خطرناک
۳-۵-۱- اصول کلی انتخاب محل برای تاسیسات تصفیه، نگهداری و دفع پسماندهای خطرناک
۴- نحوه مدیریت پسماند در ایران
۵- وضعیت پسماندهای خطرناک در ایران
۶- تاریخچه مدیریت پسماند در ایران
۷- مروری بر مطالعات انجام شده
منابع
شناسایی، طبقه بندی و مدیریت پسماندها | |
تعداد صفحات | ۳۱ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۶۰ Kb |