بررسی فرایندهای تبدیل متان به آروماتیک ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم | |
تعداد صفحات | ۷۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۶٫۸۸ MB |
بررسی فرایندهای تبدیل متان به آروماتیک ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم
در این قسمت پروژه با موضوع بررسی فرایندهای تبدیل متان به آروماتیک ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه را در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
گاز طبیعی، سوختی پاک و خوراکی مناسب برای صنایع شیمیایی است اما به دلیل ویژگی های خاص خود، انتقال آن به سمت بازار مصرف دشوارتر و گرانتر از انتقال نفت خام است. این مسئله ناشی از مشکلاتی نظیر نبود بازار امن و مناسب، هزینة بالای حمل و نقل و گران و پیچیده بودن تکنولوژی های انتقال نظیر LNG و خطوط لوله است. از این رو تبدیل گاز طبیعی به مواد شیمیایی و جایگزین کردن صادرات این مواد به جای صادرات گاز، علاوه بر اینکه بازار فروش مناسب و مطمئنی دارد، ارزش افزودة بیشتری را نصیب کشور صادر کننده می کند و مشکلات صادرات گاز را نیز به همراه ندارد.
گاز طبیعی موارد مصرف گوناگونی داشته و بعضأ به عنوان سوخت و یا ماده اولیه در تهیه محصولات شیمیایی به کار می رود که از مهمترین این محصولات می توان آمونیاک و متانول را نام برد به طور کلی قیمت گاز در سطح جهانی بسیار متفاوت است. در هنگام استخراج نفت خام، مقادیر کمی گاز طبیعی نیز حاصل می شود که یا در محل سوزانده و یا در محیط رها می شوند که به دلیل قوانین دشوار محیط زیستی و مالیات های حاکم بر آن تولیدکنندگان همواره درصدد یافتن راهی برای حل این مشکل بوده اند.
در شرایط موجود منطقی ترین روش، تبدیل این گازها به متانول می باشد که از شرایط جابه جایی و حمل ونقل راحت تری برخوردار است. تبدیل گاز طبیعی به محصولات با ارزش نیز، به دلیل ترکیبات موجود در گاز طبیعی با مشکلات خاصی روبروست. گاز طبیعی محتوی بیش از ۹۰ درصد متان، حدود ۶ درصد اتان و ۴ درصد از سایر هیدروکربن ها است، که تنها ۶ درصد اتان آن جهت تولید محصولات شیمیایی مورد مصرف قرار می گیرد.
تبدیل گاز طبیعی به محصولات با ارزش افزوده بیشتر، مدتهاست که در کشورهای دارای ذخایر گازی از جمله قطر و ایران مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از گاز طبیعی به عنوان ماده اولیه تولید محصولات پتروشیمی ازدو جهت قابل بررسی است:
۱- تولید محصولات پتروشیمی بوسیله گاز طبیعی از نظر اقتصادی موجب افزایش سرمایه و درآمدزایی می شود و به نفع اقتصاد کشور است. این مسأله در دهه اخیر و با توسعه میدان پارس جنوبی در اولویت اصلی وزارت نفت و پژوهشگاه صنعت نفت قرار دارد.
۲- محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی که از گاز بدست می آید پاک و عاری از ناخالصی هایی است که به واسطه تولید از نفت خام حاصل می شوند.
امروزه یکی از راه کارهای مهم در انتقال گاز طبیعی، استفاده از روش تبدیل گاز به فرآورده های مایع جهت استفاده به عنوان سوخت یا فرآورده های شیمیایی می باشد. تبدیل گاز به فرآورده های نفتی GTL با استفاده از فرآیند فیشر-تروپش، در سال ۱۹۲۳ توسط فرانس فیشر و هانس تروپش ابداع گشت.
این فرآیند از همان زمان مورد توجه بسیار بوده است، ولی به دلیل اقتصادی نبودن آن، تاکنون برای بهره برداری بیشتر از منابع گازی به کار گرفته نشده است، اگر چه هنوز استفاده از فناوری GTL در سطح جهان گسترش زیادی نیافته است اما سرمایه گذاری قابل توجه کشورهای صاحب منابع گاز نظیر قطر، برای استفاده از این تکنولوژی، نشانگر توسعه و سودآوری این فناوری در آینده ای نزدیک است. در این مطلب به بررسی پیش بینی های ارائه شده در خصوص میزان عرضه و تقاضای محصولات حاصل از این فناوری در سال های آتی پرداخته ایم:
تبدیل گاز طبیعی به فرآورده های مایع به فرآیندی اطلاق می گردد که در آن، بتوان گاز طبیعی را به فرآورده های باارزش، از جمله متانول، دی متیل اتر و سایر فرآورده های میان تقطیر )مانند بنزین، گازوییل و نفت سفید( تبدیل نمود. این فناوری هر چند بیش از ۷۰ سال قدمت دارد، ولی در مقیاس تجاری، هنوز در ابتدای راه توسعه ی خویش قرار دارد.
فناوری تبدیل گاز به فرآورده های مایع گرچه برای بسیاری از توسعه دهندگان عمده ی این تکنولوژیها، مانند شل، ساسول، اکسان، موبیل و سنترولیوم شناخته شده است، اما تعداد واحدهای بزرگ تجاری در جهان در این زمینه بسیار محدود است و امروزه مقدار کمی از منابع مالی مؤسسات بزرگ به این امر اختصاص یافته است. با این حال، در سال های اخیر، توجه زیادی به کاربرد این فناوری برای استفاده از منابع گازی شده است .
فهرستی از مطالب این پروژه را مشاهده می کنید:
- مقدمه
- ضرورت انجام تحقیق
- پیشینه تحقیق
- تاریخچه واکنش های کاتالیستی
- کاتالیست ها
- مکانیسم واکنش های کاتالیستی
- انواع جذب
- جذب فیزیکی
- جذب شیمیایی
- واکنش هیدروکربن های سبک روی سطوح کربیدی فلزات واسطه
- هیدروکربن های خطی
- مولکول های C2
- مولکول های C3، C2
- هیدروکربن های حلقوی
- آروماتیک ها
- واکنشهای ایزومریزاسیون هیدروکربن های خطی
- واکنش HDS روی سطوح کربیدی
- واکنشهای HDN روی کربیدها
- تاریخچه و تکنولوژی فرایند GTL
- فناوری تبدیل گاز به فراورده های مایع
- چشم انداز صنعت گاز ايران
- شرکت های پیشرو در زمینه تبدیل گاز به مایع
- بازار فراورده های GTL
- وضعيت پروژه هاي موجود و آتي در زمينة فناوريGTL
- تقاضاي فرآورده هاي GTL
- ارزيابي اقتصادي
- نتایج حاصل از انجام تحلیل هزینه – فایده
- ساير سناريوها در ارزيابي اقتصادي به كارگيري فناوري GTL در ایران
- تحليل حساسيت
- تغییر درهزینه های سرمایه گذاری
- تغيير در قيمت گاز خوراك
- تغيير در قيمت نفت خام
- فصل دوم :فرایندهای غیرمستقیم
- فرایندهای غیرمستقیم
- سنتز محصولات گازی
- سنتز متانول: یک مسیر به دی متیل اتر ( DME ) ، بنزین و اتیلن
- سنتزF-T
- فصل سوم :فرایندهای مستقیم
- فرایندهای مستقیم
- واکنش زوج شدن اکسایشی متان
- کاتالیست
- سینتیک و مکانیسم
- راکتور
- جداسازی محصولات
- واکنشهای ترکیبی برای تبدیل متان به محصولات باارزش
- واکنش زوج شدن اکسایشی متان به همراه دهیدروزناسیون
- واکنش زوج شدن اکسایشی متان و رفرمینگ متان
- فرایند تبدیل متان به آروماتیک ها بدون حضور اکسیدانت ها
- تاریخچه
- مکانیسم های ارائه شده
- نقش پایه
بررسی فرایندهای تبدیل متان به آروماتیک ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم | |
تعداد صفحات | ۷۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۶٫۸۸ MB |
کاربر گرامی، بلافاصله پس از خرید این پروژه، لینک دانلود آن برای شما فعال می شود. لینک دانلود پروژه به ایمیل شما هم ارسال می شود و با یک کلیک می توانید پروژه خود را دانلود نمایید.