معرفی تصفیه بیولوژیکی و گیاه پالایی پساب های صنعتی | |
تعداد صفحات | ۷۸ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۲٫۲ Mb |
معرفی تصفیه بیولوژیکی و گیاه پالایی پساب های صنعتی
در این قسمت تحقیق با موضوع تصفیه بیولوژیکی و گیاه پالایی پساب های صنعتی به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
افزایش جمعیت دنیا باعث افزایش نیاز به غذا و همچنین دیگر نیازهای بشری شده است، و نیاز به آب باکیفیت برای فعالیتهای انسانی ازجمله کشت و کار، فعالیتهای شهری و صنعتی گسترش یافته است؛ با این روند طی مهرومومهای اخیر مقدار پساب حاصل از مصرف این آبها نیز رو به افزایش است و خود سبب آلوده شدن منابع آب و کاهش کیفیت آبهای در دسترس گردیده است. نتیجه این روند، آلوده شدن منابع آب و کاهش روزافزون آب باکیفیت مناسب و موردنیاز برای فعالیتهای جامعه بشری است.
منابع آبی محدود در اختیار انسانها است، که عمده این منابع، دریاچهها، رودها، رطوبت خاک و آبهای زیرزمینی است. آب تالابها و رودخانهها تحت تأثیر فعالیتهای شدید انسانی، با ورود رسوب، فاضلابها و پسابهای مختلف دچار آلودگی شدهاند، و این نیاز بهشدت احساس میشود که باید با روشی مؤثر و ارزان، اثر نامناسب این فاضلابها و پساب را بر کیفیت آب کاهش داد.
عاملی که باعث بر هم زدن شرایط طبیعی محیطزیست شده و موجب تغییرات نامطلوب (آسیب یا تخریب) در آن شود، آلودگی نامیده میشود. بهعبارتدیگر به هرگونه تغییر در ویژگیهای اجزاء محیط بهطوریکه استفاده پیشین از آنها ناممکن گردد و بهطور مستقیم یا غیرمستقیم منابع حیات موجودات زنده را به مخاطره اندازد، نوعی آلودگی خواهد بود.
تاکنون روشهای زیادی جهت حذف آلودگیهای ایجادشده توسط پساب حاصل از صنایع نفت و پتروشیمی مورد آزمایش و بررسی قرارگرفته است. بیشتر روشهای فیزیکی/ شیمیایی کنونی، نمیتوانند پسابها را بهطور کامل تصفیه نمایند یا اینکه فرایند انجام این عملیات با دشواری و هزینههای بالا همراه است. در میان روشهای بیولوژیکی امروزی مانند لجن فعال و فیلترهای چکنده، بازدهای پایین، هزینه بالا برای مقادیر زیاد آب آلوده و همچنین مقاومت آلایندهها نسبت به این روشها، باعث عدم کارایی لازم این عملیات جهت حذف آلایندهها شده است.
از راهکارهای دیگری که امروزه بسیار موردتوجه محققین قرارگرفته است، حذف آلودگی با استفاده از گیاهان است. گیاهپالایی یا پالایش توسط گیاه، ازجمله روشهایی است که برای حذف آلایندههای فلزی و غیرفلزی، نفتی و گیاهان از طریق جذب آلودگی یا فراهمسازی مواد – سموم کشاورزی، در محل آلودگی و به طرق مختلف کاربرد دارد. برخی محققین به این نتیجه رسیدند که گیاهان در بعضی موارد قادر به تجزیه رنگدانههای سمی و خطرناک میباشند.
در میان گونههای مختلف گیاهی که توانایی رشد در محیط آبی و حذف رنگدانهها را دارند، عدسک آبی یکی از است. عدسک آبی گیاهی تکلپه و از گونه گل شیپوریان است. ویژگیهای منحصربهفرد عدسک آبی باعث شده که محققان آن را در زمره گیاهان مناسب برای گیاهپالایی قرار دهند. از مزایای این گیاه، میتوان به ضریب تکثیر و رشد سریع، قابلیت بالای ذخیرهسازی آلودگی، توانایی تجزیه و تخریب آلودگی و تبدیل نمودن به مواد غیر سمی، مقاومت بالا در برابر آلایندهها و قابلیت انعطافپذیری و برگشت به حالت اولیه در برابر آلودگیهای بسیار شدید محیطی اشاره کرد.
انسان در معرض آلودگی
عمده آلودگیها انسان را از طریق زنجیره غذایی تحت تأثیر قرار میدهند. این مسئله شامل استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی نیز میگردد. بهمنظور درک بهتر مسئله، لازم است مراحل مختلفی که یک ماده آلاینده در زنجیره غذایی طی میکند، موردبررسی قرار گیرد. در جریان انتقال مواد آلاینده از یک جزء زنجیره غذایی به جزء دیگر، فرآیندهای مختلف، کمیت و کیفیت ماده آلاینده راحت تأثیر قرار میدهند. بر همین اساس قوانینی که در مورد مواد آلاینده وضع میشود، با توجه به نوع ماده تغییر میکند.
برای مثال، باوجود سمیتر بودن سرب نسبت به کادمیوم، مقررات مربوطه، حداکثر غلظت مجاز سرب را بیشتر از غلظت مجاز کادمیوم در خاک تعیین میکنند. دلیل این امر به رفتار متفاوت این دو عنصر در خاک و گیاه برمیگردد. این بدین معنا است که در غلظتهای مساوی سرب و کادمیوم در خاک، غلظت کادمیوم در گیاه بسیار بیشتر از غلظت سرب خواهد بود. به همین ترتیب کادمیوم از قابلیت انتقال زیادتری نسبت به سرب در زنجیره غذایی برخوردار است. بهطور مشابه سایر مواد آلاینده ازجمله مواد رنگی صنعت نساجی، میتوانند در قسمتهای مختلف زنجیره غذایی یا بخشهای مختلف بدن جانوران انباشته شوند. برای مثال بافتهای چربی اندامهای گوشتی و بافتهای ماهیچهای غلظتهای متفاوتی از یک آلاینده خاص را در خود نگهداری میکنند.
بیفنیلهای پلی کلره در چربی محلول هستند و به این دلیل در بافتهای چربی در مقایسه با بافتهای ماهیچهای (PCBs) به مقدار زیادتری انباشته میشوند. برخی محققین برای تفسیر تغییرات غلظتی یک ماده آلاینده در روند جذب به گیاه و از گیاه به دام و …، از ضریب خاصی به نام ضریب انتقال استفاده می-کنند. بدیهی است که هر ماده آلاینده ضرایب انتقال خاص خود را داراست که بسته به شرایط بین صفرتا هزار یا بیشتر متغیر است.
فهرستی از موضوعات درج شده در این تحقیق در زیر آمده است:
- مقدمه
- فصل اول
- گیاهپالایی
- انسان در معرض آلودگی
- آلایندهها
- آلودگی آب
- تعریف آلودگی آب
- انواع آلودگیهای آب
- تصفیه آب و فاضلاب
- آلودگیهای نفت
- عناصر ناچیز موجود در آب Tracc E lement
- آرسنیک AS
- کادمیوم Cd
- سرب Pb
- سیانور در آب
- آزبست در آب
- اثرات زیستمحیطی نیتراتها
- اثرات زیستمحیطی الکترولیتها
- جیوه Hg
- اثرات زیستمحیطی آلومینیوم و یونهای آن در منعقد کنندهها و طبیعت
- سیستمهای طبیعی تصفیه فاضلاب
- تصفیه فاضلاب به کمک زمین
- محیطهای کشت بدون خاک در مطالعات تغذیه
- فواید محیط کشت بدون خاک
- گیاهپالایی
- انواع مکانیسمهای گیاهپالایی
- مزایا و معایب گیاهپالایی
- انتخاب بهینه گیاه
- عدسک آبی
- فصل دوم
- مروری بر پیشینه گیاهپالایی
- پیشینه تحقیق در جهان
- پیشینه تحقیق در ایران
- فصل سوم
- مواد و روشها
- محل اجرای پژوهش
- مشخصات طرح آزمایش
- برنامه اجرای تحقیق
- برنامه زمانبندی اجرای پروژه
- نمونهبرداری گیاهان جهت کشت اولیه و تکثیر
- شرح آزمایش
- آمادهسازی محلولهای آلاینده در ظرفهای آزمایش
- افزودن گیاه
- جذب آلاینده
- نمونهگیری و آنالیز
- نمونهبرداری
- روش انجام تعیین PH
- پارامترهای شیمیایی پساب
- مواد و محلولهای موردنیا
- رسم نمودار کالیبراسیون فسفات
- اندازهگیری یون نیترات به روش اسپکتروفتومتری
- روش تعیین نیترات
- تعیین COD به روش رنگ سنجی با هضم برگشتی بسته
- فصل چهارم
- بحث و نتایج
- میزان pH
- میزان ذرات معلق
- میزان جذب نیتروژن
- میزان حذف فسفات
- فصل پنجم
- نتیجهگیری و پیشنهادها
- نتیجهگیری
- پیشنهادها
- منابع
معرفی تصفیه بیولوژیکی و گیاه پالایی پساب های صنعتی | |
تعداد صفحات | ۷۸ |
نوع فایل | Word |
حجم فایل | ۲٫۲ Mb |