طرح توجیهی پرورش مرغ تخم گذار | |
تعداد صفحات | ۴۳ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۸۱۲ kb |
طرح توجیهی پرورش مرغ تخم گذار
در این قسمت طرح توجیهی پرورش مرغ تخم گذار به صورت فایل word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن تحقیق در زیر نشان داده شده است.
پرورش مرغ تخمگذار
پرورش طیور شغلی است سودآور، ولی میزان سود آن نسبتاً پایین است. تنها با مدیریت برتر بعلاوه تکنولوژی برتر با توجه به توان بالقوه مدیریتی، کارشناسی و تخصصی تولیدکنندگان در صنعت طیور، ایجاد زمینه برای مدرنیزه کردن فرآیند تولید، رونق دادن به فعالیتهای بازرگانی داخلی و خارجی، و افزایش دانش و اطلاعات تولیدکنندگان این صنعت کاملاً موردتوجه قرار گرفت.
بهطوریکه کاهش تدریجی واردات را شاهد بوده و هماکنون در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید، تخممرغ جهت تأمین نیازهای غذائی جامعه موفق بوده و زمینه صادرات مازاد مصرف تولیدات برای برخی از این محصولات نیز فراهم آمده است. ایجاد تدابیر خاص مدیریتی، بهبود و ارتقاء مدیریت در سطوح واحدهای تولیدی، کاهش تلفات در مزارع و فارم ها، افزایش بهرهوری، رشد کم و کیفی تولیدات از اهم اقدامات انجامشده است.
کشور با داشتن قریب به ۱۳ میلیون واحد دامی و در بخش طیور با تولید قریب به ۸۶۲ میلیون جوجه یکروزه، در واحدهای تخمگذار با ظرفیت بیش از ۷۰ میلیون قطعه جوجه توان تولید بیش از ۹٫۵ میلیون تن انواع مواد پروتئینی و لبنی را فراهم کرده است. و ازنظر تولید گوشت مرغ و تخممرغ مقام چهاردهم در جهان، رتبه ششم در آسیا و رتبه دوم در خاورمیانه است. بهگونهای که میانگین تولید سالیانه گوشت مرغ بالغبر یکمیلیون و ۵۶۵ هزار تن و تخممرغ ۷۳۰ هزار تن است. صنعت مرغداری یک سرمایه ملی است. که پس از نفت رتبه دوم کسبوکار و سرمایهگذاری در کشور است.
اشتغال قریب به ۴٫۵ میلیون نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در چرخه تولید در صنعت دام و طیور کشور و حجم سرمایهگذاریهای انجامشده بیانگر اهمیت و نقش صنعت دام و طیور در اقتصاد ملی و استقلال اقتصادی کشوراست. افزایش تولید سرانه با توجه به رشد دو برابری جمعیت کشور و قطع وابستگی در کلیه تولیدات دام و طیور را در نیل به خودکفائی و استقلال اقتصادی میتوان برشمرد.
در راستای توسعه و حمایت بیشتر صنعت طیور، ارز تخصیصی واردات دان میتواند بهصورت یارانه نهادههای دامی، برای صادرات گوشت مرغ و تخممرغ تخصیص یابد. تا با مدیریت و مطابق با تکنولوژی روز تولید گوشت سفید و تخممرغ افزایش و با تمامی ظرفیت موجود در کشور تولید گردد. که علاوه بر خودکفائی و ایجاد اشتغال در کشور، زمینه صادرات بیشتری فراهم میگردد.
تولید تخممرغ در جهان طی حدود چهار دهه از ۵/۱۹ میلیون تن به ۶۳ میلیون تن رسیده یعنی رشدی معادل ۳۲۳ درصد داشته است. در همین مدت ایران رشدی معادل ۱۳۴۱ درصد (چهار برابر رشد جهانی) را تجربه کرده است. بنابراین میتوان اینگونه تفسیر کرد که ایران در این بخش از تولید در مقایسه با متوسط رشد جهانی نهتنها عقب نمانده بلکه سرعت بسیار مطلوبی را داشته است و امکان تولید بیشتر از این میزان (بهشرط فراهم بودن تقاضا در داخل و برای صادرات) نیز میسر است.
بر اساس آخرین آمار منتشرشده توسط FAO، میزان تولید تخممرغ در جهان طی سال ۲۰۰۷ به حدود ۶۳ میلیون تن رسیده و در سطح دنیا طی ۴ دهه جابجایی زیادی در رتبهبندی میزان تولید تخممرغ در بین کشورها اتفاق افتاده است.
بعضی از کشورها مثل چین با تولید ۱٫۵ میلیون تن در سال ۱۹۷۰ در رتبه چهارم جهان جای داشتهاند که در سال ۲۰۰۷ با تولید ۲۵ میلیون تن و با سهم ۴۰ درصد از کل تولید دنیا به رتبه اول در تولید تخممرغ رسیدهاند و در مقابل کشوری مثل آلمان با کاهش تولید از رتبه پنجم در سال ۱۹۷۰ به رتبه دوازدهم در سال ۲۰۰۷ رسیده است. جمهوری اسلامی ایران با تولید ۵۳ هزار تن در سال ۱۹۷۰ در رتبه ۳۱ جای داشته که در سال ۲۰۰۷ با تولید ۷۱۱ هزار تن به رتبه سیزده جدول تولید تخممرغ رسیده است.
تاریخچه صنعت پرورش مرغ تخمگذار
در سال ۱۳۱۴ دامپروری حیدرآباد تأسیس گردید و برای قسمت پرورش طیور تعدادی تخممرغ و جوجه از نژادهای لگهورن پلیموت لانگشاین – ویندوت و بهتدریج برای این موسسه وارد شد. تعداد این مرغها در مدت ۱۵ سال یعنی از سال تأسیس تا اواخر سال ۱۳۳۰ در حدود صد مرغ بوده که نگهداری این مرغها بیشتر به طرز روستایی بود و جوجهکشی بهوسیله مرغ کرچ انجام میشد. در این مدت علاقهمندان، به دامپروری مذکور مراجعه میکردند و تخم این مرغها را از قرار دانهای ۵ ریال میخریدند.
از حدود سال ۱۳۳۸ مرغ تخمگذار نژاد بابکوک اصیل توسط مجموعه آقای باقر زاده (که بعداً در سال ۱۳۵۲ به شرکت مرغک تبدیل شد) وارد ایران شد. لازم به توضیح است که شرکت مرغک با واردات مرغ اجداد و مادر، بنیانگذار مرغداری صنعتی در کشور است.
در سال ۱۳۳۶ یک آمار دقیق از مرغداریهای تهران و اطراف برداشته شد و تعداد آنها در آن سال طبق لیستی که در دست است ۶۳ مرغداری بود. مطلب قابلذکر اینکه از ۶۳ مرغداری مذکور در سال ۳۶ امروز (سال ۱۳۴۵) فقط ۷ مرغداری باقی است که ۴ مرغداری آنهم دولتی است.
این مطلب قابلمطالعه است که این تعداد مرغداری و تعداد بیشتری مرغداری پسازآن چرا آمدند و چرا باتحمل اینهمه خرج و زحمت نتوانستند بکار خود ادامه بدهند و چرا رفتند. پسازآن بانک کشاورزی شروع کرد به دادن وام برای مرغداری و ازاینجهت کمیت مرغداری را بهسرعت بالا برد ولی از جهت کیفیت چنانکه میبینید نتیجه مطلوب را نداد.
بهجز وام مذکور دو عامل دیگر نیز بر رشد سریع مرغداری کمک کرد یکی این بود که مرغداری مثل سایر شغلها احتیاج به تشریفات و سرمایهگذاریهای سنگین نداشت و خیلیها میتوانستند حتی در همان اتاق خانه خود مرغداری کنند و به همین جهت کسانی که در جستجوی شغل تولیدی جدیدی بودند اولین فکری که به خاطرشان میرسید و یا به آنها پیشنهاد میشد همین مرغداری بود.
دیگر اینکه مرغداری درآمد نسبتاً خوبی داشته، خوراک ارزان بوده و در کنار مرغداری میتوانستند به مشاغل دیگر نیز بپردازند. همچنین فروش محصولات آسان بود.
امروزه در قالب تلاش و سرمایهگذاری پیشگامان و عاشقان این حرفه صنعت پرورش مرغ تخمگذار و ضمایم آن رشد بسیار قابلتوجهی که ماحصل آن وجود بیش از ۱۵۰۰ واحد مرغداری و تخمگذار تولید بیش از ۹۰۰ هزار تن تخممرغ در سال ۱۳۹۱ است.
فهرستی از موضوعات درج شده در این تحقیق در زیر آمده است:
- پرورش مرغ تخمگذار
- تاریخچه صنعت پرورش مرغ تخمگذار
- نقاط قوت صنعت مرغ تخمگذار کشور
- عرضه و پیشبینی تولید
- وضعیت فعلی تولید تخممرغ در دنیا
- اهمیت پرورش طیور
- اهمیت اقتصادی پرورش طیور
- اهمیت بهداشتی پرورش طیور
- دلایل ضروری مرغداری در ایران
- انواع مرغ تخمگذار
- آشنایی مختصر پرورش مرغ تخمگذار با تمرکز بر سیستم پرورش قفس
- طرح سالن تخمگذار
- کنترل بیماری
- امنیت زیستی
- واکسیناسیون
- مدیریت تغذیه
- مصرف آب
- سالنهای مرغ تخمگذار
- سالنهای مرغداری با سیستم باز
- سالن مرغداری با سیستم بسته
- سالنهای با سیستم قفس
- سالن با بستر پوشال
- سالن با بستر نرده – پوشال
- سالن با بستر تمام نردهای
- سالن با سیستم گودال عمیق
- ساختمان مرغداری ازنظر دوره پرورش
- سیستم جمعآوری تخممرغ
- سیستم کود جمع کن
- سیستم آبخوری
- مشخصات کلی سالن
- دان خوری بشقابی اتوماتیک
- آبخوری
- مشخصات طرح
- خلاصه طرح
- مجری طرح
- نیروی انسانی طرح
- محل اجرای طرح
- هدف از اجرای طرح
- ویژگیهای محل احداث
- عملیات اجرای طرح
- آشیانه مورداستفاده در این طرح
- توضیح در مورد سالنها
- منابع تأمین سرمایه
- هزینههای جاری طرح
طرح توجیهی پرورش مرغ تخم گذار | |
تعداد صفحات | ۴۳ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۸۱۲ kb |