حذف بیولوژیکی آلودگی های نفتی | |
تعداد صفحات | ۴۱ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۹۰۵ kb |
حذف بیولوژیکی آلودگی های نفتی
در این قسمت پروژه با موضوع حذف بیولوژیکی آلودگی های نفتی به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
چکیده
با افزایش حجم و تنوع آلایندههای زیستمحیطی حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است .ترکیبات هیدروکربنی موجود در نفتخام یکی از انواع آلایندههایی هستند که بهطور متناوب، در حجمهاي نسبتاً زیاد و از راههای متعدد وارد محیط زیست میشوند .این آلایندهها عمدتاً شامل آلکانها و پارافینهای یک تا چهل کربنه، سیکلوآلکانها و آروماتیکها هستند .آزادسازی این مواد در محیط زیست یا سوزاندن آن ها بدون فرآوری، مشکلات بسیاری برای اکوسیستم ایجاد میكند.
در سالهای اخیر تحقیقات گستردهای برای یافتن روشهای مؤثر جهت حذف آلودگیهای نفتی انجام شده است. یکی از اين روشها تجزیه بیولوژیکی مواد نفتی به کمک باکتریهاست. مطالعات بسیاري نشان داده که در محیطهای آبی و خاکی، میکروارگانیسمها (قارچها، باکتریها و مخمرها) عوامل اصلی تجزیه مولکولهای آلاینده از جمله هیدروکربنهای نفتی هستند.
نفت خام
نفت خام مایعی غلیظ و افروختنی بهرنگ قهوهای سیر یا سبز تیره یا سیاه است که در لایههای بالایی بخشهایی از پوسته کره زمین یافت میشود. نفت شامل آمیزه ی پیچیدهای از هیدروکربنهایی گوناگون است. بیشتر این هیدروکربنها از زنجیره آلکان هستند؛ ولی ممکن است از دید ظاهر، ترکیب یا خلوص تفاوتهای زیادی داشته باشند.
تا قبل از حفر نخستین چاه نفتی به کمک وسایل جدید حفاری، این ماده مهم فقط از چشمههای سطحی نفت، یا چاههای کم عمق که به وسیله دست حفر میشد، استخراج میگردید و موارد استفاده از نفت خام نیز محدود بود. از زمان پیدایش نفت تا امروز فعالیت های اکتشافی برای کشف ذخایر جدید نفت و گاز و تأمین تقاضای بازارهای نفت و همچنین جایگزینی حجم های تولید شده، بصورت مستمر در جریان است.
میکروارگانیسم ها
میکروب، میکروارگانیسم، ریزسازواره یا ریزاندامگان جاندارانی هستند که با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند. میکروارگانیسم ها شامل تک زیانها، ویروسها، آغازیان و برخی قارچها هستند. این موجودات در همه جا، از آب و هوا گرفته تا خاک، روی پوست بدن و مخاط بدن انسان و جانوران به میزان فراوان وجود دارند. به گونهای که زندگی برای جانوران و گیاهان، بدون وجود میکروب امکانپذیر نیست. میکروارگانیسمها از دو گروه مفید و مضر تشکیل میشوند.
بطور کلی در طبیعت ۳ نمونه میکروارگانیسم وجود دارد:
تجزیه (فاسد) کنندههای تدریجی
خنثیها، سازشکارها، فرصت طلبها
سازندهها با احیا کنندهها
میکروارگانیسمهای سازنده همانطور که از نامشان پیداست کار سازندگی و احیا را بر عهده دارند. میکروارگانیسمهای فاسد کننده بر خلاف راه و روش میکروارگانیسمهای سازنده رفتار میکنند. میکروارگانیسمهای خنثی، بزرگترین گروه را تشکیل میدهند. آنها در محیط به گروهی که حاکم و چیره است میپیوندند. بنابراین هنگامی که در محیطی میکروارگانیسمهای سازنده و احیا کننده بیشتر میشوند خنثیها به روند سازندگی میپیوندند.
میکروارگانیسم ها برای سوخت و ساز و انجام فرایندهای زیستی خود از منابع آلی و معدنی موجود در محیط تغذیه میکنند. این ارگانیسمها طی فرایندهای متفاوت، هنگامی که در معرض یونهای فلزی قرار میگیرند، آنها را در درون یا بر روی دیواره سلولی خود انباشته میکنند. این انباشتگی اغلب منجر به تولید ذراتی است که در اندازههای نانوذرهها دستهبندی میشوند.
آلودگی های نفت در طبیعت
نفت خام و محصولات آن، چه در هنگام استخراج و چه در مواقع حمل و نقل زمینی و دریایی، در نتیجه رخدادها و تصادف ها سبب آلودگی خاک، آب و یا به طور کلی محیط زیست می شوند. وجود هیدروکربن های نفتی در سطح دریا و در خشکی تهدیدی جدی برای اکوسیستم به شمار می آید، زیرا برای محیط زیست به شدت مضر و سرطان زا هستند. وجود نفت خام در سطح زمین، سبب آتش سوزی، آلودگی آب های زیر زمینی و آلودگی هوا نیز می شود، به همین دلیل پاک سازی این آلودگی ها باید هر چه سریع تر انجام گیرد تا محیطی ایمن و عاری از خطر داشته باشیم.
برای تصفیه پساب و آلودگی زدایی مواد نفتی، روش های استاندارد و معمول زیادی وجود دارد که به علت هزینه بالا و پایین بودن کارایی محدود می شوند. پاک سازی بیولوژیک مواد نفتی، پروسه هایی هستند که ترکیبات سمی را به مواد غیر سمی و بی خطر تبدیل می کنند. این عمل در نتیجه فعالیت های متابولیک میکروارگانیسم هایی که قادرند از مواد نفتی به عنوان منبع انرژی و کربن خود استفاده کنند، صورت می گیرد.
عرضه این فناوری می تواند بسیار مفید باشد، زیرا قادر است بدون ایجاد خلل در محیط زیست طبیعی، ترکیبات سمی مواد نفتی را به مواد غیر سمی تبدیل کند. در مقایسه با دیگر فناوری های پاک سازی مانند سوزاندن و دفن لجن های نفتی، روش بیولوژیک، بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر است. امروزه تعداد بی شماری از میکروارگانیسم هایی که قادر به تجزیه نفت هستند، شناخته شده اند. با مطالعات وسیع روی این میکروارگانیسم ها و با روش های افتراقی و کشت توانسته اند گونه های شاخص و کارآمد را جداسازی کنند[۲] .
- فهرستی از عناوین این پروژه در زیر آمده است:
- فصل اول: مقدمه ای در مورد نفت خام و مواد بیولوژیکی
- نفت خام
- میکروارگانیسم ها
- آلودگی های نفت در طبیعت
- پاک سازی آلودگی های نفتی به وسیله میکرو ارگانیسم ها
- میکروارگانیسم های منتخب
- تاثیر آلودگی نفت بر محیط زیست
- مهم ترین سوانح نشت نفت در سطح دریا
- فصل دوم: نقش مواد بیولوژیکی در حذف آلودگی های آب
- مقدمه
- نقش میکروارگانیسم ها در حذف آلودگی های نفتی از آب ها
- پاکسازی یا تجزیه زیستی
- تجزیه بیولوژیک جهت حذف ترکیبات نفتی
- میکروارگانیسم های تجزیه کننده آلودگی نفتی
- روش های تجزیه بیولوژیکی آلودگی های نفتی
- مكانيسم تجزیه بیولوژیک
- فاکتورهای موثر در تجزیه بیولوژیک
- مطالعاتی از روش بیولوژیکی برای آلودگی نفتی آب
- فصل سوم: نقش مواد بیولوژیکی در حذف آلودگی های خاک
- آلودگی نفتی در خاک
- استفاده از لجن فاضلاب بر زیست پالایی خاک های آلوده به نفت خام
- آلودگی نفتی در خاک
- نتیجه گیری
حذف بیولوژیکی آلودگی های نفتی | |
تعداد صفحات | ۴۱ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۹۰۵ kb |