شناسايي عوامل موثر بر رفتارهاي سياسي کارمندان | |
تعداد صفحات | ۶۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۸۵۴ kb |
شناسايي عوامل موثر بر رفتارهاي سياسي کارمندان
در این قسمت پروژه با موضوع شناسايي عوامل موثر بر رفتارهاي سياسي کارمندان به صورت فایل Word برای دانلود ارائه شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
مقدمه
شناخت رفتارهاي سياسي درسازمان، حاصل کمک علوم سياسي به رفتارسازماني است. دردنياي امروز، نمي توان سازمان هاراجداي ازرفتارسياسي درون آنها موردمطالعه قرارداد. تصوراينکه افرادسازمان تنهابراي اهداف ومقاصدسازمان گام برمي دارند، بسيارخوشبينانه مي باشد. البته رفتارهاي سياسي بخشي از شرح وظايف رسمي پرسنل درسازمان محسوب نمي شود، اما به دليل تاثير آن برکسب منافع و دفع خطر از اهميت ويژه اي برخوردار است. توزيع رفتارهاي سياسي درسطوح مختلف سازمان يکسان نيست، همچنانکه احتمال رخ دادن آن درتمام مواقع نيز برابر نمي باشد.
کسانيکه به اين سياست ها مبادرت مي ورزندآگاهانه به انواع بازي هاي سياسي روي مي آورندکه نقشي درنيل به اهداف سازماني ندارد. هرچندکه امکان حذف چنين رفتارهايي در سازمان وجودندارد،اماآگاهي ازنحوه بروزآنها مي تواندمديران رادرکاهش اثرات مخرب و استفاده و بکارگيري آن ها در جهت مثبت ياري دهد. مطالبي که درباب رفتارسياسي آمده،شايد اين ذهنيت را ايجادکندکه رفتارسياسي درتضاد با منافع سازمان است وبه عنوان تهديدوخطري درجهت فروپاشي سيستم سازمان تصورشود. در حاليکه مراد ومقصود ازرفتارهاي سياسي اينگونه که تصورمي شود،نيست.
مي توان گفت که رفتارهاي سياسي ازيک طرف، اهداف سازمان راتحقق مي بخشند و از طرف ديگر مانع نيل به اهداف سازمان مي باشند. دررفتارسياسي افراد مي کوشند با بروز رفتارهاي مثبت ومنفي يا به هدف سازمان جامه عمل بپوشند يا به مخالفت با آن بپردازند. دراين فصل سعي خواهد شد، نفوذ، قدرت، سياست و رفتارسياسي درسازمان تعريف شده و عواملي که به رفتارسياسي کمک مي كند،انواع تاکتيک هاي سياسي، اشتباهات سياسي وبالاخره راه هاي کنترل وغلبه بر رفتار سياسي درسازمان مورد بررسي قرار گيرد.
مباني نظري
نفوذ
امروزه در ژرفاي وجود و در برخوردهاي کارکنان سازمان هاي کارآمد کشمکش مداومي ميان منافع فردي و جمعي وجود دارد. براي مثال اگر فردي نياز مادي داشته باشد و سازمان نتواند به مقداري حقوق و مزايا پرداخت کند که نياز وي برطرف شود، اشتغال فکري آن شخص به نفع خود قابل درک است. برخي از صاحبنظران انسان را موجودي اجتماعي مي دانند و برخي ديگر بر اين باورند که آدمي با نيازهاي ذاتي براي حفظ خود زاده مي شود و فراگرد اجتماعي شدن را در خانواده، مدرسه، مسجد، باشگاه ورزشي، مراکز تفريحي و محيط کاري طي مي کند و در تعامل با اجتماع است که با مفهوم دو جانبه بودن منافع آشنا مي شود (کريتنر ، ۲۰۰۴). اساسا دو جانبه بودن منافع، وضعيت هاي “برد-برد” را شامل مي شود. در اين وضعيت ها نفع فردي از طريق همکاري فعال و خلاق با طرف هاي مقابل بالقوه حاصل مي شود.
دو نفر از مشاورين بهبود سازماني به تازگي ديدگاه دو جانبه بودن منافع را اين گونه ارائه کرده اند: «هيچ چيز مهمتر از حس دو جانبه بودن منافع در اثربخشي و کيفيت محصولات و خدمات سازمان نيست. مديريت بايد سخت بکوشد تا حس قوي مالکيت مشترک را در هريک از کارکنان برانگيزاند، زيرا در غير اين صورت سازمان نمي تواند در بلند مدت خوب عمل کند. کارکناني که نفع شخصي خود را با کيفيت بازده سازمانشان تعيين مي کنند دو جانبه بودن منافع را درک مي کنند و مي کوشند در شغل و روابط کاري خود آن را حفظ کنند»
نياز سازمان به دو جانبه بودن منافع
در سازمان ها ميان منافع فردي کارکنان و نياز سازمان به دو جانبه بودن منافع مبارزه دائمي وجود دارد. تاکتيک هاي سياسي برانگيخته شده از منافع شخصي، افراد و گروه ها را از مفهوم دو جانبه بودن منافع (اثربخشي سازماني) باز مي دارد، از اين رو مديريت بايد تدابيري بيندشد که کارکنان دست کم کاري نکنند که به ضرر خود يا سازمانشان باشد. به عبارت ديگر، مديران براي حفظ دو جانبه بودن منافع و اثربخشي سازمان بايد از ابزارهاي متفاوتي استفاده کنند که دوام و بقاي سازمان را تضمين کند. اين ابزارهاي متعامل در روابط ميان فردي عبارتند از: تاکتيک هاي نفوذ، قدرت، مديريت تعارض، انگيزش، تيم سازي، ارتباطات و رهبري (شکل۲-۱). دوام و بقاي سازمان کمترين چيزي است که در گرو نتايج اين مبارزه ميان منافع شخصي و جمعي است (کريتنر، ۲۰۰۴).
فهرستی از عناوین این پروژه در زیر آمده است:
- مقدمه
- مباني نظري
- نفوذ
- نياز سازمان به دو جانبه بودن منافع
- نفوذ اجتماعي
- قلمرو پيروي
- تعريف نفوذ
- تاکتيکهاي هشتگانه نفوذ
- نتايج سه گانه احتمالي نفوذ
- اصول ششگانه نفوذ و ترغيب
- گسترش نفوذ با شکل دهي هم پيمانان راهبردي
- قدرت
- تعريف قدرت
- قدرت و اختيار
- نمودهاي قدرت
- دسته بندي قدرت
- پايه هاي قدرت و منابع قدرت
- منابع قدرت ميان فردي
- منابع ساختاري
- قدرت کارکنان
- وابستگي رمز قدرت
- عوامل وابستگي آور
- سياست در سازمان
- رابطه قدرت و سياست
- تعريف سياست و قدرت
- رفتارهاي سياسي
- رابطه قدرت و رفتار سياسي
- انواع رفتارهاي سياسي
- علل بروز رفتار سياسي
- عوامل فردي
- عوامل سازماني
- تاکتيک هاي سياسي در سازمان
- نقش رفتار سياسي در ابعاد مختلف سازمان
- رفتار سياسي و تصميم گيري
- رفتار سياسي و افزايش قدرت کارکنان
- ديدگاه سياسي و اندازه گيري بهره وري سازمان
- رفتار سياسي و تغيير و تحول سازماني
- رفتار سياسي و به کارگيري مديريت مشارکتي
شناسايي عوامل موثر بر رفتارهاي سياسي کارمندان | |
تعداد صفحات | ۶۴ |
نوع فایل | word |
حجم فایل | ۸۵۴ kb |