شبیه سازی واحد تهیه گاز مایع (Liquid Petroleum Gas Recovery – LPG) با استفاده از نرم افزار HYSYS | |
تعداد صفحات | ۱۷ |
نوع فایل | word + HYSYS |
حجم فایل | ۲٫۱۹ Mb |
شبیه سازی واحد تهیه گاز مایع (Liquid Petroleum Gas Recovery – LPG) با استفاده از نرم افزار HYSYS
در این قسمت پروژه با موضوع شبیه سازی واحد تهیه گاز مایع (Liquid Petroleum Gas Recovery – LPG) با استفاده از نرم افزار HYSYS به صورت فایل فشرده شامل فایل word، HYSYS برای دانلود ارائه شده است. این پروژه با Aspen hysys V11 انجام شده است.
قسمتی از متن پروژه در زیر نشان داده شده است.
گاز مایع (LPG) ترکیب دو هیدروکربن سه کربنه (پروپان) و چهار کربنه (نرمال و ایزوبوتان) با نسبت های مختلف است. گاز مایع به عنوان یکی از محصولات اصلی و ارزشمند پالایشگاه های نفت خام و گاز غنی محسوب می شود. این فراورده ی هیدروکربوری ارزشمند دارای کاربردهای مختلفی است از جمله به عنوان سوخت در مصارف خانگی، تجاری و صنعتی، حمل و نقل و همچنین به عنوان خوراک صنعت پتروشیمی در واحدهای کراکر با بخار مورد استفاده قرار می گیرد.
مصارف خانگی (گرمایش و پخت و پز) با ۴۹ درصد سهم قابل توجهی از مصرف گاز مایع را به خود اختصاص داده است. چین، هند و ایالات متحده سه کشور برتر در میزان مصرف LPG در بخش مصارف خانگی می باشند. صنعت پتروشیمی ۲۳٫۵ درصد از گاز مایع تولیدی در دنیا را به عنوان خوراک مورد استفاده قرار می دهد. سایر مصارف صنعتی، سوخت خودرو و خوراک بنزین نیز هر کدام به ترتیب با ۱۲، ۹ و ۶ درصد از گاز مایع تولیدی در دنیا را مصرف می نمایند.
گاز مایع فاقد رنگ و بو است و عمدتا به چهار صورت:
پروپان تجاری
بوتان تجاری
مخلوط پروپان و بوتان تجاری
پروپان ویژه
در بازار عرضه می شود.
منطقه خاورمیانه و ایالات متحده به ترتیب در رتبه اول و دوم تولید و صادرات گاز مایع در دنیا قرار دارند. ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۰ میلیون تن گاز مایع به کشورها و مناطق مختلف دنیا صادر کرده است که در سال ۲۰۱۸ به ۳۵ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که صادرات خاورمیانه طی سال های گذشته تغییرات زیادی نداشته است و در سال ۲۰۱۱، ۳۴ میلیون تن برآورده شده است و پیش بینی می شود که در سال ۲۰۲۰ مجموع صادرات این منطقه به ۳۸ میلیون تن برسد.
واحد تهیه گاز مایع به منظور انجام عملیات بیشتر روی گازهای سبک حاصل از بالای برج تقطیر به میزان ۱۹۶۳ پاند در ساعت، ۶۲۹۶ بشکه در روز مایعات بالای برج (SPLITTER) واحد تقطير و ۷۹۳۰ پاند در ساعت گازهای در ساعت گازهای برج بوتان زدای واحد ایزوماکس طراحی شده است.
گازهای متصاعد از برج تقطیر پس از یک مرحله فشرده شدن در واحد گاز مایع به گازهای برج بوتان زدای واحد ایزوماکس که از طريق واحد آمین می آیند پیوسته و مجموعه در گاز در مرحله دوم کمپرسور گاز مایع مجددا فشرده می شوند.
گازهای فشرده سپس به گاز مایع برج بوتان واحد پلاتفرمر و برج (SPLETTER) واحد تقطیر می پیوندند، و جریان حاصله وارد برج تثبیت کننده میشوند:۴۲۳۶ بشکه در روز نفتای سبک (LSRG) محصول پایین برج تثبیت کننده می باشد محصول بالای برج تثبیت کننده با محصول بالای برج بوتان واحد ایزوماکس مخلوط شده به قسمت بازیابی می روند خوراک بازیابی بعد از عبور از برج شستشو با سود برای گرفتن H2S و شستشو با آب وارد برج پروپان شده به بوتان و پروپان تفکیک می شود. مقدار ۲۲۵۷ بشکه در روز پروپان و ۲۶۵۱ بشکه در روز بوتان محصولات این واحد می باشند.
گازهای سبک حاصل از واحد گاز مایع پس از عبور از برج جذب کننده و جذب پروپان باقیمانده در آن فشرده شده و خوراک واحد تهیه هیدروژن سازی می شود.
این واحد برای تصفیه گازها و مایعات حاصل از منابع زیر طراحی شده است:
الف: گازهای حاصل از بالای برج تقطیر
ب: مایع بالای برج (Spliter) واحد تقطير
ج: گاز مایع بالای برج بوتان زدا در واحد ایزوماکس
د: گاز و مایع بالای برج بوتان زدا در واحد پلاتفرمر
محصولات این واحد عبارتند از:
پروپان ۹۶٫۱۴ درصد (C3) به میزان ۲۲۵۷ بشکه در روز
بوتان ۹۸٫۱۴ درصد ( C4) به میزان ۲۶۵۱ بشکه در روز
فرآورده پروپان (C3):
اتان ۰٫۹۱ درصد (مولی)
بوتان ۱٫۵۸ درصد (مولی)
فرآورده بوتان (C4)
پروپان ۱٫۱۴ درصد (مولی) یا
پنتان ۱٫۷۲ درصد (مولی)
فرآورده نفتای سبک ((LSRG:
بوتان ۱ درصد (مولی)
هیدروژن سولفوره ( H2S) درصد (مولی): ناچیز
فهرستی از مطالب این پروژه در زیر آمده است:
گاز مایع
واحد تهیه LPG
اصول طراحی
خوراک واحد
بازیافت فرآورده ها
مشخصات فرآورده ها
شرح مسیر
برج تثبیت کننده
برج تثبیت کننده V-504
برج جذب کننده ۵۰۶-V
برج اتان زدا ۵۱۰-V
برج پروپان زدا ۵۱۲-V
برج خشک کننده پروپان ۵۱۴-V
نتایج مدلسازی
شبیه سازی واحد تهیه گاز مایع (Liquid Petroleum Gas Recovery – LPG) با استفاده از نرم افزار HYSYS | |
تعداد صفحات | ۱۷ |
نوع فایل | word + HYSYS |
حجم فایل | ۲٫۱۹ Mb |